Hirsehaven åbner i Esbjerg: Fuldt udlejet

I slutningen af januar 2024 er 132 boliger i Hirsehaven i Esbjerg klar til indflytning. Heimstaden melder om stor efterspørgsel på lejlighederne.

Hirsehaven i Esbjerg byder på 132 lejeboliger med to-fire værelser. Lejlighederne er mellem 63 og 116 kvadratmeter store, og den slags er tilsyneladende eftertragtet i det sydvestjyske.

Kommunens befolkningstilvækst har stort set været ikke-eksisterende siden 1980’erne, og foreløbige tal tyder endda på, at indbyggertallet i kommunen er faldet i 2023.

Ikke desto mindre er Hirsehaven fuldt udlejet, lyder det i en pressemeddelelse fra Heimstaden, som står bag projektet.

– Vi ser frem til at byde de nye beboere velkommen i Hirsehaven. Med Hirsehaven når vi op på præcis 799 boliger, en række erhvervslejemål og hotellet A Place Too i Esbjerg Kommune, og vi glæder os over at bidrage til den positive vækst, som byen oplever i disse år, udtaler administrerende direktør i Heimstaden Danmark, Michael Byrgesen Hansen.

Hirsehaven i Esbjerg. Foto: Heimstaden.
Hirsehaven i Esbjerg. Foto: Heimstaden.

Archidea Arkitekter har tegnet projektet, og med Raundahl & Moesby som projektudvikler samt totalentreprenør.

Hirsehaven er fordelt på tre karréblokke med forskellige boligtyper, og bebyggelsen byder foruden boligerne på grønne oaser, en naturlegeplads og et outdoor-fitnessområde. Parkeringsarealet er udstyret med et stort antal el-ladestandere.

Lejlighederne er udstyret med HTH-køkkener med armaturer fra Hans Grohe, mens alle hvidevarer er fra Siemens.

Ejendommen bliver DGNB-certificeret til guld. For at understøtte biodiversiteten har landskabsarkitektfirmaet Land+ arbejdet på at integrere en såkaldt LAR-rende (lokal afledning af regnvand), som munder ud i en mindre sø.