Northern Horizon køber kommende friplejehjem i Hørsholm

Northern Horizon køber et kommende friplejehjem med 60 boliger i Hørsholm af udvikleren Scandinavian Property Development.

Kasper Wehner, co-fund manager og ansvarlig for investeringer på det danske marked, Northern Horizon. Foto: PR.
Kasper Wehner, co-fund manager og ansvarlig for investeringer på det danske marked, Northern Horizon. Foto: PR.

I Danmark forventes antallet af ældre over 80 år at stige med 39 procent frem mod 2030. Den demografiske udvikling betyder, at mange kommuner har svært ved at følge med det stigende behov for plejeboliger.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Northern Horizon, som har købt et kommende friplejehjem i Hørsholm af Scandinavian Property Development (SPD).

Det kommende friplejehjem i Hørsholm er ved at blive bygget i området omkring den gamle klædefabrik. Det er udviklet af SPD og tegnet af Danielsen Architecture. Friplejehjemmet omfatter cirka 4.500 kvadratmeter og indrettes med 60 plejeboliger, fællesfaciliteter og administration. Bygningen forventes at opnå DGNB Guld.

– Den færdige ejendom kommer til at være resultatet af et tæt samarbejde med Hørsholm kommune og er udviklet i kontekst af kommunes værdier og visioner for både byudvikling og ældrepleje. Ejendommen vil omfatte tidssvarende plejeboliger af høj kvalitet, der møder alle standarder for indretning og komfort som forventes af danske plejeboliger i 2024, kommenterer Niclas Thorsbrenner, der er partner i Scandinavian Property Development.

Ejendommen får blandt andet et orangeri på tagterrassen, mens de grønne områder omkring bygningen etableres med henblik på at opnå en høj grad af biodiversitet kombineret med gode muligheder for udendørs ophold og mobilitet for beboerne.

Northern Horizon køber kommende friplejehjem i Hørsholm af Scandinavian Property Development. Visualisering: Danielsen Architecture.
Northern Horizon køber kommende friplejehjem i Hørsholm af Scandinavian Property Development. Visualisering: Danielsen Architecture.

Når friplejehjemmet står færdigt i sommeren 2025, vil driften blive varetaget af Attendo.

– Vi har et fortræffeligt, langvarigt samarbejde med Attendo, der i dag driver en række af vores plejehjem i Sverige og Finland. Attendo står for også driften af vores friplejehjem i Frederikssund, og vi glæder os til at overrække dem endnu et sæt nøgler i Danmark, når plejehjemmet i Hørsholm står klar, udtaler Kasper Wehner, der er co-fund manager og ansvarlig for investeringer på det danske marked.

Friplejehjemmet i Hørsholm indgår i Northern Horizons fjerde plejehjemsfond, der har en samlet investeringskapacitet på 4,8 milliarder kroner Fonden omfatter i forvejen 47 aktiver i Sverige, Finland og Danmark.

Det seneste opkøb i Danmark sidste år var en portefølje på seks plejehjem, der ifølge Dagbladet Børsen Ejendommes opgørelse var den tredje største ejendomshandel i Danmark i 2023. Med det nye opkøb er fonden fuldt investeret.

Northern Horizon har benyttet DLA Piper som rådgiver i processen, og på sælgerside har Gorrissen Federspiel ydet rådgivning.