IT-virksomhed udsmykker hovedsæde med lyddæmpende kunst

IT-virksomheden team.blue, der beskæftiger knap 150 medarbejdere på hovedkontoret i Skanderborg, har udsmykket ejendommen med lyddæmpende kunst, der også er dekorativ.

Firmaet ArtBoost står bag den lyddæmpende kunst, der fylder godt op på væggene i den to etager høje kontorejendom, som team.blue (tidligere Zitcom) flyttede til i 2017, efter endnu en udvidelse af virksomheden, der nu har knap 200 ansatte fordelt på hovedsædet i Skanderborg og en mindre afdeling i Ørestaden i København.

Først valgte HR-afdelingen at lade mødelokaler udsmykke med meget karakteristiske billeder af grafittikunstneren Stine Hviid, og nu har aarhusianske Ruth Crone Foster stået for designet af de i alt 30 dekorative kunstværker, der pryder væggene fra stueplan til 2. sal, oplyser team.blue i en pressemeddelelse.

Bedre lyd, bedre arbejdsklima

Det er langtfra en tilfældighed, at team.blue faldt for netop Artboost’s kunstværker, da de er printet på en speciel slags panel, der har en lyddæmpende, såkaldte akustikpaneler.

– Vi er jo en virksomhed, hvor salg og kundeservice fylder meget, så i visse afdelinger taler vi meget i telefon – og nogle taler også højt. Så hvis vi på én og samme tid kunne give vores ansatte noget lækkert at kigge på og samtidig sikre en endnu bedre akustik og dermed forbedre arbejdsmiljøet, ville det jo være helt perfekt. Derfor endte vi med at samarbejde med ArtBoost, siger Bo Brandt, der er HR-chef i team.blue.

Hos ArtBoost er netop efterspørgslen efter kunst, der kan mere end bare pynte efterhånden velkendt.

– Vores kunder, som er både er små, mellemstore og helt store virksomheder, vil gerne have at kunsten har en funktion udover bare at pynte, som vi kender det fra “gammeldags”, klassisk kunst. Derfor fandt vi på at skabe de her kunsttryk på akustikpaneler, så de kan dæmpe noget af den lyd, der naturligvis opstår på en arbejdsplads med mange medarbejdere som for eksempel team.blue, siger direktør i ArtBoost Anders Cederholm.

Smukke omgivelser øger kreativiteten

Det er bevist, at folk påvirkes af deres miljø, og således bidrager dekorative rammer i et arbejdsmiljø også til både øget kreativitet og arbejdsglæde. Derfor var administrerende direktør Stefan Rosenlund heller ikke i tvivl om, at der skulle noget på de hvide vægge, da virksomheden flyttede i 2017. Det gjaldt bare om at finde det helt rigtige.

– Vi er en virksomhed, der er helt afhængige af, at vores medarbejdere præsterer godt hver dag. Derfor skal rammerne være optimale, og der er et fedt arbejdsmiljø bare helt essentielt”, siger han. Og det gælder lige fra den gode kaffe til omgivelserne, der både skal være flotte og sikre de bedste arbejdsvilkår, som akustikpladerne sørger for, siger Stefan Rosenlund.

IT-virksomheden team.blue’s kontor på Højvangen 4 i Skanderborg ejes ifølge Tingbogen af selskabet RBS A/S, der i 2015 købte ejendommen for 15 millioner kroner. Det Aarhus-baserede selskab ejes af Poul Erik Rind.