Trailcenter Skanderborg. Visualisering: Cubo Arkitekter.
Trailcenter Skanderborg. Visualisering: Cubo Arkitekter.

Byggeriet af Trailcenter Skanderborg mellem Fælleden og Anebjerg Skov er godt i gang, skriver Skanderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Centret opføres i hovedentreprise af grave ud og støbe fundamentet til centret, som ifølge kommunen skal fungere som et knudepunkt for naturformidling og aktivt friluftsliv.

Trailcenter Skanderborg er ét ud af fem eksempelprojekter i en national kampagne, som handler om at udvikle nye mødesteder i naturen.

Bag kampagnen står Danmarks Idrætsforbund og Lokale og Anlægsfonden, og fonden bidrager da også med 2,7 millioner kroner til det 11,5 millioner kroner dyre projekt. Nordea-fonden støtter op med 5,4 millioner kroner.

Arkitektfirmaet Cubo har tegnet bygningen, der får en stor overdækket træterrasse, mens der indendørs etableres toiletter, tekøkken, isolerede opholdsrum og flerfunktionelle rum.

Læs også: Nye boliger i Herskind er godkendt

– Det bliver rigtig godt for kommunens aktive friluftsbrugere – både de organiserede i foreninger, og folk der vil motionere i naturen på egen hånd. Men jeg tror også, det bliver en attraktion, folk vil køre efter langvejs fra. På den måde vil det også få en turistmæssig betydning, udtaler formanden for Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalget, Tage Nielsen (R).

Skanderborg Mountainbike bliver én af de mange brugergrupper på stedet. Klubben har indsamlet cirka 5 millioner kroner til MTB-spor og har fået anlagt en populær teknikbane, der blev taget i brug i november 2023. Teknikbanen bliver koblet på trailcentret med en stor startrampe integreret i taget.

I samarbejde med Naturstyrelsen vil Skanderborg MTB anlægge MTB-spor på arealer nord for Stilling Landevej koblet med Anebjerg Skov med respekt for andre brugere af skoven.

Bygherre er Skanderborg Kommunes afdeling for Udvikling, Kultur og Erhverv i samarbejde med afdelingen Anlæg og Ejendomme.