Hamiltonhuset i Skagen er fortsat Jyllands dyreste sommerhus, selvom ejendommen netop er sat ned i pris. Foto: Lilienhoff.
Hamiltonhuset i Skagen er fortsat Jyllands dyreste sommerhus, selvom ejendommen netop er sat ned i pris. Foto: Lilienhoff.

Da Hamiltonhuset i Skagen i sommer kom til salg, strøg det med sin svimlende udbudspris på 25 millioner kroner ind på førstepladsen som Jyllands dyreste sommerhus.

En køber har dog ikke meldt sig på banen endnu, og måske derfor kan du nu købe den eksklusive feriebolig med rabat: Den er nemlig netop blevet sat millioner ned i pris.

Det skriver boligmediet Boliga.

Det nye prisskilt på sommerhuset, som ligger i klitterne ved Gl. Skagen med udsigt til Skagerak, lyder nu på 22 millioner kroner – du sparer altså tre millioner danske kroner.

For det beløb får du 155 kvadratmeter. Sommerhus er til salg hos liebhavermægleren Lilienhoff, der beskriver det som “klassisk” og “autentisk”: Sommerhuset fra 1930 er bevaringsværdigt og har både originale lofter og gulve.

“Den autentiske æstetik er intet tilfælde, for der er lagt mange tanker i at fastholde den forrygende sommerhusstemning og den stil, som stedet blev bygget med”, skriver liebhavermægleren i salgsopstillingen.

Andenpladsen på det jyske sommerhusmarked ligger noget længere nede på prisskalaen. Det er nemlig en 150 kvadratmeter stor feriebolig i første række til vandet ved Krage Strand udenfor Hirtshals. Den er til salg hos ejendomsmæglerfirmaet Thorkild Kristensen for 14 millioner kroner.

Både tredjepladsen over de dyreste jyske ferieboliger er et sommerhus i Egå ved Aarhus til salg hos EDC Poul Erik Bech, Risskov/Egå for 12 millioner kroner.

Sæson for sommerhuse

Ifølge Boliga er det nok ikke tilfældigt, at det netop er nu, at prisen på det eksklusive sommerhus i Skagen er blevet sat ned i pris. Foråret – og særligt påsken – er nemlig der, hvor sæsonen på sommerhusmarkedet for alvor begynder:

Ifølge Boliga var maj den måned sidste år, hvor der blev solgt allerflest ferieboliger på landsplan – ligesom det også var tilfældet i 2019 før coronakrisen fik markedet til at eksplodere.

Udover at være det dyreste sommerhus på det jyske marked, så ligger Hamiltonhuset også på en niendeplads over de mest bekostelige ferieboliger på det landsdækkende marked lige nu.

Der er dog et stykke vej op til den dyreste, som ifølge Boliga er en næsten 300 kvadratmeter stor feriebolig ved Udsholt Strand i Nordsjælland, der koster intet mindre end 45 millioner kroner.

Se Jyllands dyreste sommerhus her.