Kildebjerg Ry har solgt de sidste ledige arealer

Når den sidste etape er etableret om et par år, vil der bo omkring 1.800 mennesker i Kildebjerg Ry ved Skanderborg i 200 parcelhuse og 490 rækkehuse.

Udviklingsselskabet Kildebjerg Ry, som ejes ligeligt af Skanderborg Kommune og Lønmodtagernes Dyrtidsfond, har netop solgt de sidste ledige arealer og er nu tæt på at komme helt i mål.

Salget omfatter et areal på knap 37.000 kvadratmeter. Køberen er Byggefirmaet Jørgen Højberg, der planlægger at opføre 67 ejer- og lejeboliger. Udarbejdelse af lokalplanen for arealet er netop sat i gang, og de første boliger i den sidste etape forventes klar til indflytning allerede i eftersommeren 2024.

I 2005 lød startskuddet til det store udviklingsprojekt med en ambition om at skabe en helt ny bydel med knap 2.000 indbyggere og en unik blanding af boliger, erhverv, fritidsaktiviteter og natur over en periode på 20 år. Men med salget af de sidste ledige arealer er man allerede tæt på at være i mål.

Modsat mange andre udviklingsprojekter blev både infrastruktur og fritidsaktiviteter konkretiseret og planlagt i Helhedsplanen og etableret i de indledende faser.

Det store udviklingsprojekt Kildebjerg Ry har netop solgt den sidste ledige grund, hvor der skal opføres 67 ejer- og lejeboliger, oplyser Jens Mastrup, direktør i Udviklingsselskabet Kildebjerg Ry, som ejes ligeligt af Skanderborg Kommune og Lønmodtagernes Dyrtidsfond. Foto: PR.
Det store udviklingsprojekt Kildebjerg Ry har netop solgt den sidste ledige grund, hvor der skal opføres 67 ejer- og lejeboliger, oplyser Jens Mastrup, direktør i Udviklingsselskabet Kildebjerg Ry, som ejes ligeligt af Skanderborg Kommune og Lønmodtagernes Dyrtidsfond. Foto: PR.

Det har ifølge Jens Mastrup, direktør i Udviklingsselskabet Kildebjerg Ry, haft stor betydning for den succesfulde realisering af Kildebjerg Ry.

– I kraft af Helhedsplanen har køberne fra start vidst, hvad der skulle ske i hele bydelen. Så i stedet for blot at købe en grund har de købt ind på ideen om helhedsplanen, som de syntes godt om. Samtidig har vi i Kildebjerg Ry fra starten gennemført mange investeringer i fritidsfaciliteter, blandt andet en 27 hullers golfbane af international standard, som i øvrigt siden er solgt til Silkeborg Ry Golfklub, en af landets ældste og mest anerkendte golfklubber, udtaler Jens Mastrup.

– Så i kraft af Helhedsplanen og de mange aktiviteter har tilflytterne helt konkret oplevet, at de flyttede ind i et byområde som fungerede som by fra starten i stedet for at fritidsfaciliteterne først kom længe efter at bydelen var bygget, fastslår Jens Mastrup.

Kildebjerg Ry var allerede fra starten et ambitiøst projekt, som ville øge byens daværende indbyggerantal på 4.600 med 1.800, svarende til 40 procent på det tidspunkt. Derfor blev udviklingsarbejdet samlet i et udviklingsselskab med kommunen og Lønmodtagernes Dyrtidsfond som ligestillede ejere – en konstruktion, som ikke var set tidligere.