Kohsel lejer nyt kontor i Skanderborg og sælger domicil til udlejer

Transformervirksomheden Kohsel rykker fra Sønderskovvej 1 i Hørning til Danmarksvej 26 i Skanderborg, hvor de lejer nyt kontor i et kontorhotel.

Transformervirksomheden Kohsel flytter fra Sønderskovvej 1 i Hørning til Danmarksvej 26 i Skanderborg, hvor de lejer et 500 kvadratmeter stort kontor i et kontorhotel. Som en del af aftalen har Admincom, der driver kontorhotellet, udvidet deres portefølje med købet af Kohsels gamle domicil. EDC Poul Erik Bech Aarhus har formidlet både lejeaftalen og salget af Kohsels tidligere domicil på Sønderskovvej.

– Vores produktion er løntung, så efterhånden som årene er gået, er al vores produktion flyttet til Letland og Thailand, hvor vi beskæftiger 500-600 medarbejdere. Dermed stod vi tilbage med 2 muligheder; at bygge vores gamle domicil på Sønderskovvej om til rent kontor eller finde et nyt kontor. Vi gik med det sidste og faldt over kontorhotellet på Danmarksvej 26 i Skanderborg, fordi det lever op til vores kriterier. Dels er det en fornuftig geografisk placering af hensyn til vores medarbejdere, og dels er der attraktive rammer med kantine, fitness, omklædning og bemandet reception, siger Jan Ellegaard, direktør hos Kohsel.

– Vores betingelse var, at vi skulle af med vores egen ejendom inden vi kunne rykke videre, og her var Dan Honoré fra EDC meget proaktiv og fik sat gang i et salg af vores domicil til Admincom. Dermed kan man sige, at det er et “match made in Heaven”, siger han.

Kohsel lejer nyt kontor i Skanderborg og sælger domicil til udlejer. Foto: EDC Erhverv Poul Erik Bech.
Kohsel lejer nyt kontor i Skanderborg og sælger domicil til udlejer. Foto: EDC Erhverv Poul Erik Bech.

Udlejer af kontoret og køber af domicil-ejendommen i Hørning er Admincom, som er et privat ejendomsselskab, og siden 2002 har udlejet bolig- og erhvervslejemål, primært i Skanderborg.

– Først og fremmest er vi glade for at få Kohsel ind som lejer i kontorhotellet i Skanderborg. Kohsel bliver en del af en bredere sammensætning af 11 virksomheder i alt på tværs af forskellige brancher med alt fra beauty-virksomhed til konsulenthus, hvilket skaber en god dynamik i huset. Der er gode muligheder for at skabe gode relationer på tværs af de forskellige virksomheder, bl.a. ved kaffemaskinen i kantinen, siger Mette Michelsen, direktør hos Admincom.

– Vi har købt Sønderskovvej med udlejning for øje. Vi har i forvejen én ejendom med kombineret lager og kontor, men vi har haft forespørgsler på flere, så vi håber, at vi kan få udlejet domicil-ejendommen i Hørnings rolige erhvervskvarter, siger Mette K. Michelsen.

Kohsel lejer nyt kontor i Skanderborg og sælger domicil til udlejer. Foto: EDC Erhverv Poul Erik Bech.
Kohsel lejer nyt kontor i Skanderborg og sælger domicil til udlejer. Foto: EDC Erhverv Poul Erik Bech.

EDC Erhverv Poul Erik Bech Aarhus har formidlet de 2 aftaler, og står også for udlejningen af domicil-ejendommen på Sønderskovvej 1 i Hørning.

– Det er noget nær den perfekte mæglersag. Vi slår to fluer med et smæk med både leje og salg, og mangler nu bare at sætte kronen på værket og finde en ny lejer til domicil-ejendommen. Kohsel viste interesse for Danmarksvej 26, men havde en betingelse om først at skulle sælge deres egen ejendom. Det løste vi, og dermed gik det hele op i en højere enhed. Tillykke til begge parter, siger Dan Honoré, Erhvervsmægler hos EDC Erhverv Poul Erik Bech Aarhus.

EDC Erhverv Poul Erik Bech Aarhus formidlede også lejekontrakten af et 500 kvm stort lejemål i selvsamme kontorhotel i sommeren 2022, hvor Minksekretariatet 2. instans flyttede ind.