Lidl købte Aldi i Hurup for 30 millioner

Det skulle have været en ny Aldi, men sådan bliver det ikke. I stedet åbner en ny Lidl-butik på Toftegade i Hurup. Kæden oivertager ejendomme for 30 millioner kroner.

Ifølge Nordjyske er handlen nu tinglyst, og det fremgår derfor, at Lidl måtte hoste op med 30 millioner kroner for den halvfærdige Aldi-butik på Toftegade i Hurup.

Allerede i marts kunne Lidl over for Nordjyske bekræfte, at man havde købt butikken, som er ved at blive bygget.

– Vi har godt fat i området med butikker i Thisted, Struer og Nykøbing. Så det bliver godt, sagde Lidls udviklings- og ejendomsdirektør, Mads T. Nielsen, tilbage i marts til avisen.

Ifølge avisen åbner den nye Lidl i Hurup i juni 2023. Tidligere på måneden åbnede Lidl også en en Aldi-butik i Hjørring.

Aldi besluttede i slutningen af 2022 at trække sig helt ud af det danske marked, og flere af butikkerne overtages af andre dagligvarekæder.

Rema 1000 overtager intet mindre end 114 butikker fra den tyske kæde, mens Lidl foruden butikkerne i Hjørring og Hurup blandt andet overtager butikker i Silkeborg, Aarhus og Søndersø fra Aldi.

Aktuelt har Lidl omkring 140 butikker i Danmark, men den tyske discountkæde har planer om at åbne yderligere 60 nye butikker inden for få år.