Arkæologer skal grave i jorden omkring Vejen Hallen som led i forundersøgelser af mulighederne for et kommende byudviklingsprojekt. Foto: Vejen Kommune.
Arkæologer skal grave i jorden omkring Vejen Hallen som led i forundersøgelser af mulighederne for et kommende byudviklingsprojekt. Foto: Vejen Kommune.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Vejen Kommune er i en undersøgende fase i forhold til at finde ud af, om Vejen Hallen skal nedrives til fordel for et kommende byudviklingsprojekt.

Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Der er ikke truffet nogen beslutning om et eventuelt kommende byudviklingsprojekt, og der skal da også først laves både arkæologiske og geotekniske undersøgelser på arealerne, som strækker sig over 27.000 kvadratmeter.

– Forundersøgelserne er ikke kun en teknisk nødvendighed, men også en mulighed for at bevare og forstå den lokale historie og kulturarv, så eventuelle fund kan registreres og dokumenteres. Er der større fund, skal der efterfølgende tages stilling til en nærmere efterfølgende systematisk arkæologisk udgravning, udtaler Scott Dollar, der er museumsinspektør på Museet Sønderskov.

Vejen Kommune understreger, at der fortsat vil være fokus på, at hele området omkring skal være et aktiv for byens borgere og besøgende, som gerne vil nyde den bynære natur i Vejen Anlæg, som grænser op til området.

En undersøgelse af muligheden for at flytte aktiviteterne fra Vejen Hallen til Vejen Idrætscenter indgår også som en del af arbejdet med at undersøge mulighederne for byudvikling i området, hvor Vejen Hallen ligger.

De arkæologiske forundersøgelser omfatter grundige undersøgelser af jorden, hvor arkæologiske spor og kulturlag kan afsløres. Resultaterne fra undersøgelserne danner grundlag for den videre planlægning og anvendelse af området, skriver Vejen Kommune.

Museet Sønderskov forventer, at forundersøgelserne tager cirka tre dage.