Danish Crown køber bygninger i Vejen af Kurt Skare. Foto: PR.
Danish Crown køber bygninger i Vejen af Kurt Skare. Foto: PR.

Danish Crown køber de industribygninger i Vejen, som den konkursramte kødkoncern Skare Group har drevet virksomhed i. Det skriver koncernen i en pressemeddelelse.

– Som alle ved, var det pludseligt, bygningerne blev udbudt til salg. Det åbnede nogle uventede muligheder for os, for vi stod overfor at skulle bygge nyt i Danmark, og det ville ikke alene blive dyrere for os, det ville også have en markant længere tidshorisont, så vi blev hurtigt enige med den tidligere ejer, udtaler Søren F. Eriksen, der er koncernproduktionsdirektør i Danish Crown i meddelelsen.

Bygningerne i Vejen skal indrettes og udstyres, så de matcher Danish Crowns behov. Derfor overtager koncernen intet produktionsudstyr eller inventar. Udstyret passer nemlig ikke ind i de planer, som Danish Crown har for den kommende produktion i Vejen.

– Hvilken type produktion, vi skal have i bygningerne, er vi ikke klar til at fortælle om endnu. Der kan gå op til et år, før vi er klar til at starte produktionen op i Vejen, så det er også for tidligt at sige noget om, hvor mange medarbejdere vi får brug for, udtaler Søren F. Eriksen.

Ifølge Danish Crown vil man dog satse på bæredygtighed og en højere grad af forædling af grise-, okse- og kalvekød til alt fra bacon, bøffer og koteletter til måltidskomponenter og færdigretter.

– Vi laver den her investering med sigte på at styrke vores innovationskraft i Nordeuropa. Vi har et klart mål om at kunne tilbyde vores kunder i Nordeuropa flere nye produkter, og vi har længe haft en strategi om at markere os stærkere på eksempelvis markedet for måltidsløsninger, som er i konstant vækst. Købet af bygningerne åbner også andre muligheder for os, så derfor vil vi bruge de kommende måneder på at lægge en detaljeret plan, siger Jais Valeur, Group, administrerende direktør i Danish Crown.

Opdatering den 4. april 2023, klokken 10.56: Af Tingbogen fremgår det, at Danish Crown har betalt 160,5 millioner kroner for bygningerne.