Plejecenter i Rødding renoveres og udvides

Vejen Kommune har haft renoveringen af plejecenter Enghaven i totalrådgiverudbud. Pluskontoret Arkitekter står sammen med Rambøll for opgaven.

Pluskontoret Arkitekter og Rambøll er blevet valgt til at renovere Plejecenter Enghaven i Rødding. Det skriver Vejen Kommune i en pressemeddelelse.

– Vi har valgt dette projekt fordi vi gerne vil fremtidssikre plejecenteret med både sygeplejeklinik, boliger og seniorklub, og mulighed for at skabe gode arbejdsvilkår for de ansatte på plejecenteret. Projektet passer godt ind i miljøet i Rødding, og udviser stor respekt for det arkitektoniske udtryk, som er i mange af de øvrige bygninger i Rødding, udtaler udvalgsformand for Social og Ældre i Vejen Kommune Bodil Staal (S).

– For os har det været væsentligt at projektet udarbejdes med respekt for det byrum, som Enghaven er en del af. Der er arbejdet med, at indgangspartiet åbner sig ud mod byen og derudover har vi vægtet at projektet udnytter den flotte udsigt over blandt andet Højskoleengen, udtaler hun videre.

Nybyggeri i to etager

Projektet med Enghaven omfatter en nybygning i to etager og med delvis kælder.

I stueetagen etableres midlertidige boliger i tæt tilknytning til den eksisterende gule bygning med navnet “Alleen”.

Derudover indrettes der sygeplejeklinikker med tilhørende birum og administrative lokaler for Enghavens plejepersonale.

Læs også: Skala tegner to nye børnehaver i Vejen

Plejecenter i Rødding renoveres og udvides.
Plejecenter i Rødding renoveres og udvides.

På 1. salen etableres 10 ældreboliger med fælles køkken/spisestue, opholdsstue og personalerum.

Plejeboligerne udformes som to-rums boliger, der kan indrettes fleksibelt. De udstyres alle med et lille thekøkken og eget bad med plads til eventuelle hjælpemidler.

I kælderen etableres tidssvarende omklædningsfaciliteter, værksted, vaskeri og depoter.

Mod sydvest renoveres den eksisterende fløj. Den skal rumme træningsrum, aktivitetsrum for beboere og udefrakommende brugere.

Udskudt på grund af stigende byggepriser

Beslutningen om at udvide og renovere plejecentret i Rødding blev allerede taget i november 2019, men renoveringen blev midt i 2022 udsat på grund af de store prisstigninger inden for byggeriet.

Tilbage i september 2023 godkendte byrådet i Vejen Kommune så endeligt byggeprogrammet for udvidelsen og renoveringen.

I oktober samme år godkendte politikerne en udvidelse med 20 boliger for godt 39 millioner kroner samt servicearealer for godt 46 millioner kroner. I forvejen har plejecentret 66 boliger.