Vejen Kommune har sat syv nye byggegrunde på Kroskoven i Hovborg til salg.
Vejen Kommune har sat syv nye byggegrunde på Kroskoven i Hovborg til salg.

Vejen Kommune oplyser i en pressemeddelelse, at syv nye byggegrunde på Kroskoven i Hovborg netop er sendt i udbud.

Kommunen er i gang med at byggemodne de nye byggegrunde i forlængelse af Kroskoven i Hovborg.

Grundene varierer i størrelsen mellem 887 og 1.364 kvadratmeter. De er sat til salg for mindstepriser på mellem 346.800 kroner for den mindste grund og 533.300 kroner for den største grund. Mindsteprisen er inklusiv moms og eksklusiv tilslutningsbidrag til forsyningsselskaber.

Den nye udstykning skiller sig ud i forhold til tidligere boliglommer i Kroskoven, som har en mere traditionel udformning, skriver kommunen. Det skyldes, at et stort areal lige midt i boliglommen er beskyttet af §3 i naturbeskyttelsesloven, da lyngen og den vilde natur har udviklet sig i den retning over årene.

– Vi har skulle tænke lidt kreativt, da vi projekterede boligområdet. Det har eksempelvis betydet, at vi har været nødt til at føre boligvejen udenom den beskyttede natur, hvilket har gjort naturarealerne til en central del af boligudstykningen, fortæller Rikke Gaarde Andersen, der er salgsmedarbejder i Teknik & Miljø i Vejen Kommune.

“De nye byggegrunde ligger placeret i forlængelse af den østlige del af Kroskoven og grænser dermed op til skoven, kyst-til-kyst stien og ikke mindst naturområdet omkring Holme Å. Samtidig ligger alle byens faciliteter i gåafstand til den nye udstykning”, skriver Vejen Kommune.

– Vi får et helt særligt og unikt boligområde, hvor naturen er trukket helt med ind i boliglommen og hvor køber samtidig får udsigt ud over Holme Å. Jeg har svært ved at forestille mig, at det bliver meget bedre end det, siger Rikke Gaarde Andersen.

Byggegrundene er i udbud frem til den 19. januar 2023. Man har som køber har mulighed for at byde på en eller flere af grundene. Byder man på flere, kan man prioritere dem.

Når udbuddet er slut, vil grundene blive solgt til højest bydende. De grunde, som ikke bliver solgt i udbuddet, vil blive sat til salg på hjemmesiden. Her vil alle kunne reservere og købe grundene efter først til mølle-princippet.

På www.vejen.dk/Kroskoven kan man finde udbuddet og se flere informationer, herunder salgsplanen, priser og tilbudsblanketter.