Byggeri af børnehave udskydes efter prishop

Der skulle bygges to nye daginstitutioner i Vejen Kommune, men indtil videre bliver det kun til én, da prisen på byggeriet er væsentligt højere end forventet.

Inden længe skulle byggeriet af to nye daginstitutioner i Vejen Kommune været begyndt. Et på Kongehøjen i Vejen og et i Askov-Malt.

De to daginstitutioner med en samlet budgetteret anlægssum på 40 millioner kroner er tegnet af Skala Architecture i samarbejde med OJ Rådgivende Ingeniører.

En væsentlig dyrere pris end forventet betyder dog, at det 779 kvadratmeter store byggeri i Askov udsættes til, der kan findes flere midler til byggeriet, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

– Det er selvfølgelig rigtig ærgerligt, og beklageligt, at vi bliver nødt til at trykke på pause-knappen, men det er også nødvendigt, udtaler kommunens borgmester Frank Schmidt-Hansen (K).

– De udbudspriser vi har fået, ligger væsentligt over det vedtagne budget, og det må vi selvfølgelig forholde os til. Derfor behandler vi Askov-Malt projektet igen på det kommende budgetseminar, så vi forhåbentlig kan give forældrene i Askov-Malt en afklaring i løbet af efteråret 2024.

Det godt 1.300 kvadratmeter store byggeri i Vejen Syd, hvor der skal bygges både vuggestue og børnehave, sættes i gang som planlagt, skriver kommunen.

– Det bliver et byggeri med de attraktive fysiske læringsmiljøer, som vi hele vejen igennem processen har haft fokus på at opfylde, konstaterer Claus Kulmbach, der er formand for udvalget for skoler og børn.

Med beslutningen om for nuværende at prioritere byggeriet i Vejen Syd vil børnehaven på Damhus i Askov fortsætte sit virke i nogle år endnu, skriver kommunen.

Det fremgår videre, at de to politikere vil arbejde for, at institutionen i Askov bliver etableret, “så snart det er økonomisk muligt”.

Det oplyses ikke, hvad prisen for byggeriet på Kongehøjen lander på, ligesom der ikke meldes noget om en forventet pris på byggeriet i Askov-Malt.

Fakta om projekterne

Kongehøjen

Askov-Malt

Cirka 1.302 kvadratmeter

Cirka 779 kvadratmeter

140 børn fordelt på fire børnehavegrupper og fem vuggestuegrupper.

80 børn fordelt på fire børnehavegrupper.


Totalrådgiver:
 Skala Architecture

Underrådgiver: OJ Rådgivende Ingeniører

Kilde: Skala Architecture.