Niras vinder udbud på projekt ved Langå Station. Foto: Niras.
Niras vinder udbud på projekt ved Langå Station. Foto: Niras.

Banedanmark annoncerede i slutningen af 2021 et større projekt ved Langå station i offentligt udbud. Niras har netop vundet opgaven til en pris på omkring 20 millioner kroner, oplyser ingeniørvirksomheden.

– Tildelingen af Langå Station er et vigtigt skridt for udviklingen af Niras jernbanevirksomhed, og opgaven kommer på et meget fordelagtigt tidspunkt. Vi er på en vigtig rejse i forhold til at udvide vores jernbaneforretning i Danmark samt resten af Skandinavien, udtaler Theis Rasmussen, der er forretningsansvarlig i Niras jernbaneafdeling.

Spor og perroner på Langå station skal ombygges, og opgaven omfatter desuden en sporforbindelse til DSBs værksted i Årslev, sporsænkning og forstærkning af Væthvejsbroen, samt flere andre konstruktioner.

“Fagligt spænder arbejdet meget bredt og omfatter både baneteknik, geoteknik, jord, afvanding, konstruktioner og miljø. Kontrakten omfatter alle projektfaser eksklusiv byggeledelse og fagtilsyn”, skriver Niras.

Projektet sættes i gang den 22. februar i år og vil løbe over de næste to-tre år. Niras skal ifølge planen aflevere de sidste “as-build”-tegninger i oktober 2024, oplyses det.