Birch Ejendomme får grønt lys til 100 nye boliger ved Randers

Birch Ejendomme har fået politikernes godkendelse af et projekt med rækkehuse og parcelhuse i et nyt boligområde i Haslund ved Randers.

Et boligområde er på tegnebrættet i Haslund i den sydvestlige del af Randers Kommune. Den 18. marts vedtog politikerne i byrådet endeligt lokalplanen for det 12,3 hektar store område ved Haslund Klostervej 43.

Lokalplanen giver mulighed for, at der kan bygges 23-26 fritliggende parcelhuse i en etage og 70 rækkehuse i to etager. Og det er ifølge byrådsmedlem Steen Bundgaard (S) et passende antal boliger.

– Det er jo en plan, vi har arbejdet med i rigtigt mange år, og jeg har været med hele vejen. Den har været bred, for det var noget helt andet, vi så fra start. Det var voldsomt mange boliger, der skulle etableres derude. Og det har vi heldigvis arbejdet frem og tilbage med, sagde han på byrådsmødet.

Læs også: Pensionsselskab køber endnu en grund i Flodbyen Randers

Den nye lokalplan omfatter primært ejendommen Haslund Klostervej 43, der i dag bliver brugt til landbrugsdrift og hestehold. Her vil den eksisterende bebyggelse blive revet ned i forbindelse med byggemodning af området, fremgår det af referatet fra byrådsmødet.

Bag projektet står Birch Ejendomme, og selskabet indgår i forbindelse med udviklingen af området en udbygningsaftale med Randers Kommune.

Aftalen indebærer, at der skal etableres en støjvold i op til 10 meters højde i en landskabskile mod erhvervsområdet ved Frederiksdalsvej. Desuden skal Haslund Klostervej udvides på bygherrens regning. Birch Ejendomme har stillet en garanti på knap 5,8 millioner kroner for arbejdets udførelse.

Med projektet er der udsigt til, at Haslund får vokseværk i alvorlig grad i de kommende år. Der bor aktuelt 820 borgere i byen, og det nye område kan rumme cirka 200 nye indbyggere. Potentielt kan projektet således få forstadens indbyggertal til at stige med knap 25 procent.