Northern Horizon lukker sin fjerde plejehjemsfond

Northern Horizon lukker sin fjerde fund, ACIV, der har fokus på investeringer i plejehjem i Norden. Med et samlet tilsagn på 2,4 milliarder kroner, overgår ACIV de tre forudgående fonde i størrelse. Med fondens gearing kan der investeres op til 4,8 milliarder kroner.

Northern Horizon har lukket sin fjerde plejehjemsfond, oplyser kapitalforvalteren i en pressemeddelelse. Fondens fokus er på nye bygninger i Norden, der er optimeret til plejehjemsdrift og seniorboliger, lyder det i meddelelsen.

Ifølge DI Byggeri vil antallet af borgere på 80 år og opefter stige med 160.000 over en periode på ti år, og det skaber behov for 26.000 nye plejeboliger.

Investeringsstrategien i den nye fond er bygget op omkring den voksende aldrende befolkning, der indebærer et hastigt stigende behov for plejehjemspladser.

Fonden har rejst kapital fra hidtidige og nye institutionelle investorer, herunder  pensionskasser, forsikringsselskaber, investeringsselskaber og family offices, fra lande som Tyskland, Frankrig, Storbritannien, Finland, Schweiz og Island.

– Vi er glade for den fortsatte støtte fra vores eksisterende investorer og for den tillid, som vores nye investorer har vist os. Vi oplever, at det er den samlede værdiskabelse, der tiltrækker vores investorer – udsigten til et stabilt afkast og samtidig at kunne bidrage til at løse en voksende udfordring i vores samfund. I Northern Horizon har vi været en pioner i Norden inden for investeringer i social infrastruktur, og vi har over mange år opbygget en unik position, udtaler bestyrelsesformand Lars Ohnemus i meddelelsen.

Northern Horizon oplever stigende fokus hos investorerne på miljø og bæredygtighed, og derfor er der fastsat ambitiøse ESG-krav til fondens portefølje – dels i form af certificeringer, dels i form af energikrav.

Indtil videre har fonden købt eller forpligtet sig til at købe 19 bygninger i Danmark, Finland og Sverige. I Danmark har fonden investeret i to byggerier, der begge er DGNB Guld certificerede – det ene omfatter et plejehjem med 72 pladser og 30 seniorboliger i Frederikssund, mens det andet er et plejehjem i Esbjerg med 60 pladser.

– Vi oplever, at der er mange spændende projekter i markedet lige nu. Vi har stadig cirka 60 procent af fondens kapital til rådighed, og derfor kan vi slå til hurtigt, når de rette muligheder opstår, udtaler Kasper Wehner, der er Co-Fund Manager og ansvarlig for det danske marked.

Kasper Wehner, der er Co-Fund Manager og ansvarlig for det danske marked, Northern Horizon. Foto: PR.
Kasper Wehner, der er Co-Fund Manager og ansvarlig for det danske marked, Northern Horizon. Foto: PR.

Strategien i ACIV er at opbygge en diversificeret portefølje af plejehjemsbygninger i Norden. Plejehjemsbygningerne udlejes til offentlige eller private plejehjemsoperatorer på lange lejekontrakter med NPI-regulering. Fondens mål er et internt afkast på 7-8 procent og et løbende udbytte, der overstiger 5,5 procent årligt.

JLL har bistået Northern Horizon med rådgivning og kapitalrejsning til ACIV.

Northern Horizon er en erfaren kapitalforvalter med fokus på Norden og Nordeuropa med 10 milliarder kroner under forvaltning. Siden 2007 har Northern Horizon været en pioner inden for investeringer i plejehjemssektoren og har via fire målrettede fonde investeret i mere en 125 plejehjem. 95 procent af investeringerne er indgået off-market via et stærkt netværk med udviklere og plejehjemsoperatører.