Parkeringsplads ved sygehus i Give bliver til boliger

Lokale Therkildsen Ejendomme står bag planen om 12 nye boliger på parkeringspladsen ved det nu nedlagte sygehus i Give. Lokalplan er på vej i høring.

Et 2.850 kvadratmeter stort areal, der omfatter Agerbølvej 1 og 3 og tidligere har været brugt til parkeringsplads i forbindelse med det nedlagte sygehus i Give, kan komme til at lægge grund til 12 nye boliger. Den 17. januar skal teknisk udvalg i Vejle Kommune tage stilling til, om en ny lokalplan for projektet skal sende i otte ugers offentlig høring.

Over for Give Avis har Gerda Jørgensen (V), der er formand for teknisk udvalg i kommunen, tidligere udtalt sig positivt om projektet.

– Ud fra tegningerne bliver det et rigtig flot byggeri. der spiller rigtig flot op til sygehuset. Og dejligt at Kurt Therkildsen ud over at bygge en del i Vejle nu også opfører boliger her i Give. Der skal nok blive rift om de her boliger, sagde hun i september 2022 til avisen.

Projektet omfatter to punkthuse i to etager. Hvert punkthus består af et indgangsparti, der fungerer som omdrejningspunkt for tre bygningskroppe med boliger. Bebyggelsen ønskes opført i tegl, træ og metalplader som aluplader eller pandeplader med stående false i rød-brune nuancer, fremgår det af dagsordenen til udvalgsmødet.

Af lokalplanen fremgår det, at der kan indrettes mindre terrasser til boligerne, som kan afskærmes med fast eller levende hegn.

Da været anvendt til parkeringsplads er det asfalteret, og der er to indkørsler til området fra Agerbølvej. Den eksisterende asfaltering vil dog blive fjernet.

“Fællesarealerne skal fremstå intime og begrønnede med enggræsser, vilde blomster og urter samt hjemmehørende træer og buske, der fremmer biodiversiteten”, lyder det i lokalplanen.

Lokalplanen giver desuden mulighed for, at der kan etableres solceller på bebyggelsen. Solceller kan integreres i selve taget og facaden eller opsættes oven på taget og facaden. Solcellerne skal dog tilpasses taget eller facaden arkitektonisk. Desuden skal de være antirefleksbehandlede, og rammer og solceller skal have samme farve.