Nye byggegrunde på vej i Vonge

Ny lokalplan giver mulighed for at udstykke nye parcel- og rækkehusgrunde øst for Tinnetvej i den nordlige del af Vonge.

Byrådet i Vejle har endeligt vedtaget en lokalplan, der skal bane vejen for nye parcelhusgrunde øst for Tinnetvej i den nordlige del af Vonge.

Det blev besluttet på et byrådsmøde den 7. februar.

Ifølge byrådsmedlem Jørgen Mikkelsen (V) forsøgte man sig allerede i 2007 med nye byggegrunde i byen vest for Tørring, men dengang løb det ud i sandet.

Igen i 2016 forsøgte man sig, men der skulle gå en håndfuld år, før man i 2021 måtte erkende, at det ikke kunne lade sig gøre på grund af udfordringer med blød jord. Så muligheden for at bygge nyt i byen har ladet vente på sig.

Læs også: Lokal udvikler vil bygge nye boliger ved Toftekæret i Vejle

– Jeg kan godt forstå, at de i Vonge har været frustrerede i lang tid over, at de ikke har haft nogle byggegrunde, og at man ikke har turdet at springe ud i det. Så jeg er rigtigt glad for, at vi kan godkende det i dag (den 7. februar, red.), og jeg håber, at det går rigtigt hurtigt med at få dem udstykket, sagde Jørgen Mikkelsen på byrådsmødet.

Området øst for Tinnetvej ligger i dag som landbrugsjord med omkringliggende marker og natur. Området er privatejet.

Arealet er cirka 26.000 kvadratmeter, og der planlægges for primært åben-lav bebyggelse med 17 parcelhusgrunde på hver især cirka 1.000 kvadratmeter. Lokalplanen giver dog også mulighed for, at der kan bygges rækkehuse i en del af området. Der må bygges i op til to etager, hvor den ene er udnyttet tagetage under sadeltag.