PKA og Nordstern bygger 198 boliger på den gamle sygehusgrund, hvor Herning+ udvikles. Masterplanen for området er udarbejdet af Effekt.
PKA og Nordstern bygger 198 boliger på den gamle sygehusgrund, hvor Herning+ udvikles. Masterplanen for området er udarbejdet af Effekt.

Med byggeriet af det nye supersygehus i Gødstrup er der blevet frigivet en grund til byudvikling i hjertet af Herning. KPC, som sidenhen er blevet den del af Nordstern, købte i 2018 den gamle sygehusgrund med henblik på at omdanne den til et nyt bykvarter i byen på heden. Det kommende byområde har fået navnet Herning+, hvilket blandt andet skyldes, at den kommende bebyggelse disponeres, så den fremstår som et plus set fra luften.

De første byggefelter af det store byudviklingsprojekt har nu fået byggetilladelse, skriver Nordstern i en pressemeddelelse. Ejendomschef i PKA, Nikolaj Stampe, fortæller i meddelelsen, at pensionskassen som bygherre ser frem til at få overdraget de første færdige boliger i 2024.

– I PKA vil vi gerne have boliger i hele Danmark, og med Herning+ får vi en større tilstedeværelse i en af de mest spændende store provinsbyer. Det er boliger af høj kvalitet med fokus på bæredygtighed og på en helt unik beliggenhed midt i byen, udtaler Nikolaj Stampe.

I alt indeholder hele Herning+-projektet godt 56.000 kvadratmeter byggeret, som med tiden vil munde ud i alt cirka 600 boliger og et lignende antal parkeringspladser. PKA’s nye boligområde udgør 17.000 kvadratmeter og rummer i alt 198 boliger i en række karreer, foruden en parkeringskælder, oplyses det.

LÆS OGSÅ: Salget af erhvervsgrunde i Herning boomer

– Herning+ viser alt det, vi er gode til i Nordstern: Her er tale om et stort byudviklingsprojekt, hvor vi både agerer udviklere og totalentreprenører. Med andre ord er vi med i hele processen, så både vores bygherrer og de fremtidige beboere kan være trygge ved kvaliteten fra start til slut, udtaler koncerndirektør Torben Modvig fra Nordstern.

Samtlige boliger på PKA’s kommende boligområde bliver certificeret med Svanemærket.

– For at et byggeri kan blive certificeret med Svanemærket, skal det opfylde en række krav, som blandt andet skal sikre, at beboerne får et godt indeklima, og at bygningen får en høj byggeteknisk kvalitet, påpeger Martin Fabiansen, direktør i Miljømærkning Danmark, der har ansvaret for Svanemærket i Danmark.

Samtlige 198 boliger står klar i 2025, fremgår det af pressemeddelelsen.