Plan for nyt hotel i Holstebro er klar

For enden af den største gågade i Holstebro ligger ejendommen, som i slutningen af 2022 blev solgt for 12 millioner kroner. Der skal etableres et nyt hotel.

Youssef El Maanaki fra Holstebro og hans partner Mikael Houlind fra Lemvig købte i november 2022 ejendommen Nørregade 54 i Holstebro af direktør hos glas- og aluminiumsfirmaet Outer, Claus Lorentzen, for 12 millioner kroner.

Dagbladet Holstebro-Struer kunne dengang afsløre, at de nye ejere af ejendommen i toppen af gågaden ville omdanne den til et hotel med 60 værelser.

– Jeg er sikker på, at der er behov for ekstra hotelværelser i Holstebro. Placeringen lige ved Nørreport er også ideel, da området generelt bliver renoveret i disse år, sagde Youssef El Maanaki dengang til avisen.

Nu er en lokalplan for det nye hotel klar til at blive sendt i offentlig høring. Den eksisterende bygning på ejendommen er ved at blive renoveret gennemgribende, men der skal udarbejdes en lokalplan, fordi der også skal bygges en tilbygning på 1.900 kvadratmeter i op til fire etager i baggården.

Plan for nyt hotel i Holstebro er klar. Illustrationsplan fra lokalplanen.
Plan for nyt hotel i Holstebro er klar. Illustrationsplan fra lokalplanen.

Ud mod Nørregade fastsætter lokalplanen, at facaden primært skal bestå af en brunlig aluminiumsbeklædning. Dele af bygningen kan fremstå i afsyret beton.

I stueplan kan der desuden opføres en udvidelse mod Nørregade, så bygningens stueetage kommer til at flugte med den tilstødende bygning på Nørregade 56.

Den kommende bebyggelse i baggården skal primært opføres med facader af afsyrede betonelementer og brunlig aluminiumsbeklædning, fremgår det af lokalplanen.

Flere byggeprojekter er i gang i området tæt på det nye hotel. Det gælder blandt andet udviklingen af slagterigrunden, politigrunden og sygehusgrunden.