Projekt med 133 lejligheder i Hørsholm rammer toppen

Nordjyske Calum står bag de 133 lejligheder, som Dansk Boligbyg opfører i totalentreprise i Hørsholm. Der har netop været rejsegilde på boligprojektet.

Den 3. november var der rejsegiulde på de 133 lejeboliger, som Dansk Boligbyg opfører i totalentreprise i Hørsholm for den nordjyske ejendomsudvikler Calum. Boligerne bliver certificeret til DGNB Guld, fremgår det af en pressemeddelelse fra totalentreprenøren.

Bebyggelsen ligger i den tidligere hospitalspark midt i Hørsholm, og Calum har udviklet projektet med assistance fra Arkitektfirmaet Kjaer & Richter og Moe Rådgivende Ingeniører. Calu bliver dog ikke udlejer af de kommende boliger. Det gør i stedet pensionskassen Sampension, som har købt projektet.

– Jeg er glad for, at vi står her i dag ved en milepæl i byggeriet. Nu kan vi efterhånden begynde at se, at der er noget om det gamle ordsprog. Jeg er sikker på, at bebyggelsen og de omgivende parkarealer vil blive et stort aktiv. Ikke alene for de glade beboere, som flytter ind næste efterår. Men også for kvarteret og byen i øvrigtsagde Jesper Korsbæk som er udviklingsdirektør hos Calum ifølge pressemeddelelsen, da rejsegildet blev fejret.

Boligprojektet opføres i PH Park, som Hørsholm Kommune  har planlagt på den gamle hospitalsgrund. Kommunens ambition er, at området skal udvikles til et “nyt, attraktivt boligområde med en unik identitet, præget af variation og nytænkning”.

Kjaer & Richter har i samarbejde med Moe Rådgivende Ingeniører tegnet de 133 lejligheder i PH Park i Hørsholm for Calum. Visualisering: Kjaer & Richter.
Kjaer & Richter har i samarbejde med Moe Rådgivende Ingeniører tegnet de 133 lejligheder i PH Park i Hørsholm for Calum. Visualisering: Kjaer & Richter.

Boligområdet skal desuden have fokus på fællesskaber samt moderne boformer for alle generationer og familietyper.

Calums projekt består af punkthuse i seks etager med i alt 42 boliger, hvoraf fire er Penthouselejligheder, samt 64 etageboliger og 27 rækkehuse med to eller tre etager. Det samlede etageareal for de 133 boliger er på 13.739 kvadratmeter.

Hertil kommer 7.000 kvadratmeter parkeringskælder, der vil strække sig under og mellem bygningerne i de to byggefelter, fremgår det af pressemeddelelsen.

Bebyggelsen opføres med teglstensfacade, der brydes af et grafisk mønster af tydeligt udskårne, store vinduer. Facadernes beklædes i øvrigt med både tegl, zink og skiffer samt på visse dele også lodret træbeklædning.

Byggeriet afleveres efter planen i sommeren 2023, oplyser Dansk Boligbyg.