Rejsegilde på 117 lejligheder i Ballerup

FB Gruppen står bag udviklingen af boligområde med over 500 nye boliger i Ballerup. For nylig blev der afholdt rejsegilde på et projekt med 117 lejligheder.

Birkehuset er tredje byggeri ud af fem i Parkkvarteret med over 500 nye boliger i Ballerup. De nye lejligheder liger lige ved S-togsstation og Ballerup Centret. Desuden er et nyt gymnasium og en teknisk skole på vej i området.

Det skriver FB Gruppen, der står for udviklingen af hele boligområdet, i en pressemeddelelse i anledning af, at der netop har været afholdt rejsegilde på en del af projektet.

Birkehuset består af 117 nye udlejningslejligheder. Dette byggeri følger efter Elmehuset med 112 boliger og Poppelhuset med 110 boliger.

Elmehuset står færdigt og er klar til indflytning den 1. juni. Her er langt de fleste af lejlighederne allerede blevet lejet ud.

Administrerende direktør Hans-Bo Hyldig fra FB Gruppen. Foto: PR.
Administrerende direktør Hans-Bo Hyldig fra FB Gruppen. Foto: PR.

Poppelhuset er klar til indflytning den 1. oktober i år. Og snart følger endnu to byggerier ved siden af de tre første, hvor arbejdet også er gået i gang med udgravning til parkeringskældre og fundament.

Ved rejsegildet takkede administrerende direktør Hans-Bo Hyldig fra FB Gruppen alle partnerne og medarbejderne ved Birkehuset med resultatet af de fælles anstrengelser.

Arkitekt Nina Clement fra ClementWestfall var glad for at have fået opgaven med Birkehuset som en af de første i det nystartede arkitektfirma.

– Vi har prøvet at få byggeriet til at passe ind i den stil, der ellers er brugt her i Ballerup med røde sten og rene enkle linjer i bygningerne, sagde hun.

Arkitekt Nina Clement fra ClementWestfall. Foto: PR.
Arkitekt Nina Clement fra ClementWestfall. Foto: PR.

Projektleder Torben Vestergaard fra entreprenørfirmaet Ingcon, der er fast samarbejdspartner for FB Gruppen, var glad for, at arbejdet på Birkehuset var gået godt trods perioder med dårligt vejr.

Området rummede tidligere Kasperskolen. I forbindelse med planerne om skolens flytning drøftede FB Gruppen og Ballerup Kommune mulighed for byudvikling på stedet. Og mulighederne var åbenlyse, da Hans-Bo Hyldig sammen med en kommunal ansat stod med det store overblik på toppen af Ballerup Centret.

Lejlighederne er bygget i op til 4 etager. Det giver ekstra plads til grønne arealer inde i karéerne og rundt om. Her skal blandt andet være en klimapark, hvor beplantningen er med til at klimasikre området. Hele boligområdet med i alt 529 udlejningslejligheder ventes klar til indflytning i løbet af 2024.

Ud over Parkkvarteret i Ballerup står koncernen bag byggeriet af 3.000 boliger på Grønttorvet i Valby i et område, der er tæt på at være færdigudviklet.

Desuden er FB Gruppen i gang opførelsen af 1.000 boliger i Holbæk Kommune og 1.800 boliger i Nærheden i Høje-Taastrup Kommune samt bofællesskabet Grønne Eng i Ørestad. Herudover arbejder FB Gruppen med bydels- og boligprojekter i blandt andet Bjæverskov, Gentofte, Stenløse og Ørestad.