Salling Group bag ny dagligvarebutik i Grejs

Salling Group står bag planen om en ny dagligvarebutik på hjørnet af Keglekærvej og Grejsvej i Grejs. Den lille by vokser, men mangler en butik.

Ifølge Vejle Kommune har en dagligvarekoncern har anmodet om, at få udarbejdet en lokalplan for en dagligvarebutik på op til 1.200 kvadratmeter på hjørnet af Keglekærvej og Grejsvej i Grejs.

Det cirka 5.900 kvadratmeter store areal anvendes i dag til landbrug, og grænser mod vest op til et erhvervsområde, skriver kommunen.

I 2013 lukkede Dagli’Brugsen i Grejs, og i dag er der ingen dagligvarebutikker i byen.

De nærmeste dagligvarebutikker er i Nørremarkscenteret, hvor den hurtigste vej med bil er er seks-syv kilometer fra Grejs.

Indbyggertallet i Grejs er gennem de seneste fem år med knap 200 indbyggere. Aktuelt bor der 1.300 i byen, og borgerne har de sidste par år forsøgt at få en dagligvarebutik til byen.

“Et areal midt i byen, der var udlagt til butik og boliger i en lokalplan, er der bygget boliger på. Grunden var ikke stor nok til en tidssvarende butik, og trafikadgangen ikke optimal”, skriver Vejle Kommune, som understreger, at den nye butik vil blive bygget i “tidssvarende arkitektur”.

Ifølge et notat fra kommunen er det Salling Group, som i samarbejde med LM Huse står bag projektet.

Salling Group er Danmark største detailkoncern og servicerer ugentligt 11 millioner kunder. Koncernen står blandt andet bag Netto, Føtex og Bilka.