Tæt på Nyt Aalborg Universitetshospital kan et 600.000 kvadratmeter stort areal mellem Hadsund Landevej og jernbanesporet blive udviklet til en ny bydel. Foto: Kortforsyningen.
Tæt på Nyt Aalborg Universitetshospital kan et 600.000 kvadratmeter stort areal mellem Hadsund Landevej og jernbanesporet blive udviklet til en ny bydel. Foto: Kortforsyningen.

Et 600.000 kvadratmeter stort areal mellem Hadsund Landevej og jernbanesporet, der løber ud til Port of Aalborg, og tæt på Nyt Aalborg Universitetshospital, kan blive udviklet til en helt ny bydel. Det skriver Nordjyske.

Ifølge avisen er det en gruppe af lodsejere, der pusler med planerne om den nye bydel, og fra politisk side er der et ønske om at finde mere plads til nye virksomheder. Derfor er planen, der har mange år på bagen, blevet aktuel.

– Vi skal være klar. Det kan godt være, at vi har en kommuneplan og har udstukket nogle rammer, men vi kan rigtig hurtigt komme på bagkant i forhold til at have plads nok til virksomhederne, der kommer og gerne vil investere, siger by- og landskabsrådmand Jan Nymark Thaysen (V) til Nordjyske.

Ifølge avisen er det tanken, at området skal lægge adresse til virksomheder, der kan drage fordel af nærheden til supersygehuset, universitetet og Aalborg Havn. Det kan eksempelvis være restauranter og klinikker, der kan servicere besøgende på supersygehuset, ligesom et patienthotel kan blive aktuelt.

Desuden er der snak om institutioner og boliger til eksempelvis turnus-personale og forskere.

Aktuelt er der fuld gang i udviklingen af Stigsborg-området, og for nylig blev Nordens område i Vestbyen også bragt i spil til byudvikling. I forlængelse af Godsbanearealet er et byudviklingsområde langs Jyllandsgade på tegnebrættet, og endeligt er der fuld gang i udviklingen af Sofiendal Enge, som også har udsigt til snart at få almene boliger.