Stort feriecenter i Skagen rykker nærmere

Skagen Mile er navnet på det kommende feriecenter, som efter planen skal opføres Nordsøvej og blandt andet rumme hotel og restaurant samt et stort vandland.

Administrationen har modtaget ansøgning om byggetilladelse til opførelse af feriecenter på et 17.500 kvadratmeter stort areal på Nordsøvej 1A i Skagen. Ifølge Nordjyske er det Henning Kjeldsen, også kendt som Danmarks rigeste fisker, der står bag projektet.

Sagen skal behandles i plan- og miljøudvalget den 14. august, idet der ønskes dispensationer fra lokalplanen for området.

– Nu er feriecentret jo ikke behandlet politisk endnu. Men projektet ser spændende ud, og der er kun kommet én indsigelse fra en borger i området. Samtidig er det godt, at vi har en mand som Henning Kjeldsen, som er villig til at investere i Skagen, siger formand for plan- og miljøudvalget i Frederikshavn Kommune, Peter E. Nielsen (S), til Nordjyske.

LÆS OGSÅ: KÆDE OVERTAGER TRE HOTELLER I SKAGEN

Af dagsordenen til udvalgsmødet fremgår det, at feriecenteret skal indeholde vandland, wellness-områder, restaurant og hotel. Det samlede etageareal er på cirka 9.500 kvadratmeter.

Vandlandet opføres i én etage, mens den øvrige del af feriecenteret opføres i to etager. På feriecentrets tag skal der anlægges en park og et offentligt tilgængeligt stisystem.

Byggeriet vil dermed formelt være i 3 etager, da en tagterrasse med ophold betragtes som en fuld etage, skriver Frederikshavn Kommune.

Af dokumenter fra kommunen fremgår det, at feriecentret er døbt Skagen Mile, og Henning Kjeldsen har allieret sig med arkitekter fra Sweco Architects.