Vejdirektoratet bygger over en kilometer støjvold rundt om Hørning

To støjvolde på samlet set 1.100 meter er på vej langs E45 Østjyske Motorvej ved Hørning. Støjvoldene skal mindske støjgenerne fra motorvejen.

Vejdirektoratet har netop taget fat om arbejdet med at bygge to støjvolde ved boligområdet i Hørning syd for Aarhus. Det skriver direktoratet i en pressemeddelelse.

De to volde bliver samlet set 1.100 meter lange og op til 14 meter høje og er første skridt mod at dæmpe støjen fra E45.

Senere bygger Vejdirektoratet også støjskærme i området, så der i alt bliver omkring 3.800 meter støjafskærmning rundt om Hørning.

Plan for støjafskærmning langs E45 ved Hørning. Kort: Vejdirektoratet.
Plan for støjafskærmning langs E45 ved Hørning. Kort: Vejdirektoratet.

– Vores motorveje larmer. Det ved vi godt – og en støjvold kommer ikke til at fjerne al larmen. Men de boligejere, der bor tættest på motorvejen, vil opleve en reduktion i støjen, når de nye støjvolde og støjskærme står klar, siger projektchef i Vejdirektoratet Robin Højen Madsen.

Støjvoldene bliver bygget som følge af, at E45 Østjyske Motorvej skal udvides fra fire til seks spor omkring Aarhus, og at støjen fra trafikken derfor vil stige.

Beboerne i Hørning kan allerede nu følge med, når de store mængder af jord bliver bygget ind i støjvoldene mellem Gl. Ryvej og Aarhus Å.

Plan for støjafskærmning langs E45 ved Aarhus. Kort: Vejdirektoratet.
Plan for støjafskærmning langs E45 ved Aarhus. Kort: Vejdirektoratet.

Begge støjvolde bygges op af jord, der graves væk langs vestsiden af E45 Østjyske Motorvej for at gøre plads til de ekstra spor. Der vil derfor foregå en del tung transport på Gl. Ryvej under E45.

Vejdirektoratet forventer, at støjvoldene står klar i 2026.

Flere tiltag mod motorvejstøj i vente til Aarhusianerne

Når udvidelsen af motorvejen rundt om Aarhus står klar, vil Vejdirektoratet sætte ind med flere støjdæmpende tiltag.

Yderligere fem boligområder, der ligger placeret op langs motorvejen, kan se frem til at få dæmpet støjen med enten støjvold eller støjskærm. Det gælder boligområderne i Ormslev Stationsby, Lyngby, Mundelstrup, Geding og Søften.

Fakta om støjvolde langs E45

En støjvold kan afskærme støjen på samme måde som en støjskærm, men da støjvoldens toppunkt vil ligge længere fra vejen, vil der være behov for, at støjvolden er relativt højere end en støjskærm.

Vejdirektoratet udvider motorvej E45 mellem Kolding og Randers flere steder på en i alt 60 km lang strækning. Snart bliver det nemmere og hurtigere at komme frem.

Læs mere om udvidelsen af E45 og hold dig opdateret på de trafikale gener, mens der bygges på trafikinfo.dk.

Planlagte støjafskærmninger

Område Type Størrelse
Hørning Støjskærm og støjvold Længde: 3.800 meter

Højde: 7-14 meter

Ormslev Støjskærm Længde: 1.500 meter

Højde: 6 meter

Lyngby Støjskærm og støjvold Længde: 800 meter

Højde: 6-10 meter

Mundelstrup Støjskærm og støjvold Længde: 800 meter

Højde: 5-8 meter

Geding Støjvold Længde: 700 meter

Højde: 8 meter

Søften Støjskærm og støjvold Længde: 500 meter

Højde: 5 meter

Kilde: Vejdirektoratet.