Wihlborgs bygger ny skole for 260 millioner i Hørsholm

Wihlborgs bygger en ny skole med en kapacitet på 1.500 elever, 80 daginstitutionsbørn og 100 ansatte tæt på "Cirkelhusgrunden" i Hørsholm.

Wihlborgs skal opføre en ny skolebygning til Nordsjællands Grundskole & Gymnasium (NGG) i Hørsholm. Skolen får plads til 1.500 elever, 80 daginstitutionsbørn og 100 ansatte.

Lokalplanen blev den 27. november godkendt af Hørsholms kommunalbestyrelse, og dermed kan projektet sættes i gang, oplyser det svenske ejendomsselskab i en pressemeddelelse.

Den nye privatskole vil omfatte: Early Years, indskoling, 1. til 10. klasse, SFO samt gymnasium og internationale klasser. Skolen bliver opført i tre etager med i alt 11.600 kvadratmeter i en modulær struktur med tagterrasser. Det gør det muligt at opdele eller udvide bygningen i fremtiden. Bygningen vil blive certificeret til DNGB Guld.

NGG har i dag til huse på “Cirkelhusgrunden” som planlægges omdannet, som et led i etablering af en ny større bymidte i Kokkedal. I forbindelse med omdannelsen skal Cirkelhuset rives ned.

– Vi har været tilfredse med det gode samarbejde med Wihlborgs i hele processen, og ser frem til at fortsætte det i mange år fremover, når vi flytter ind i vores nye skole. De værdier og tanker om bæredygtighed, som Wihlborgs har indarbejdet i projektet, er i overensstemmelse med NGG’s vision om at udvikle fremtidens skole, udtaler Thomas Thrane, rektor for NGG.

Wihlborgs bygger ny skole til NGG i Hørsholm. Illustrationsplan fra lokalplanen.
Wihlborgs bygger ny skole til NGG i Hørsholm. Illustrationsplan fra lokalplanen.

Skolen opføres på en 67.000 kvm stor grund ved kommunegrænsen mellem Hørsholm og Fredensborg Kommune og tæt på boligbebyggelsen Christianshus og Velux.

Den er placeret i nærheden af andre ejendomme ejet af Wihlborgs, herunder Slotsmarken 10-18.

– Projektet er et stort og spændende skridt i Wihlborgs udvikling. Vi er glade for, at NGG og Hørsholm kommune viser os tilliden, og vi ser frem til at bidrage til et inspirerende læringsmiljø, som vi tror på er en langsigtet investering i uddannelse og fremtidens erhverv, udtaler Søren Holm, direktør for Wihlborgs.

Wihlborgs overtager ejendommen i december 2023, og byggeriet forventes at være færdigt i løbet af andet halvår af 2025. Projektet indebærer en investering på 260 millioner kroner.

– Vi udvider nu vores portefølje med en moderne skolebygning af høj standard. Det bliver også et positivt bidrag til hele nærområdet, udtaler Ulrika Hallengren, administrerende direktør for Wihlborgs.

Skolen skal opføres i totalentreprise af C.C. Contractor.