Sommerhuset på Hyllingebjergvej 116 i Liseleje. Foto: Claus Borg & Heilesen.
Sommerhuset på Hyllingebjergvej 116 i Liseleje. Foto: Claus Borg & Heilesen.

Et nyslået sommerhusudbud i Nordsjælland er ikke bare det dyreste, det danske ferieboligmarked har at byde på lige nu.

Det har også det største prisskilt, som et fritidshus nogensinde er kommet til salg med på det offentlige marked.

Det skriver boligmediet Boliga.

Prisen for den nyudbudte feriebolig, der ligger i første række med fri udsigt til Kattegat udenfor Liseleje på Sjællands nordkyst, lyder nemlig på intet mindre end 80 millioner kroner.

For den pris får du ifølge salgsmaterialet hos liebhavermægleren Claus Borg & Heilesen et fuldtømret bjælkehus fra 1934 på 220 kvadratmeter med fem værelser og næsten 50.000 kvadratmeter jord.

“Grunden omkring det højtliggende sommerhus er delvis græsplæne, delvis naturgrund med marehalm og omkring huset på flere sider er hyggelige træterrasser. Skjult bag træerne i en lavning er anlagt en fin tennisbane. Rundt på den store smukt kuperede grund er der masser af overraskelser”, skriver mægleren om grunden, hvor der også både er hestefold, skov, legehus og løbegange, en trætop svævebane, bålplads og direkte adgang til badestranden.

Sommerhuset er desuden uden bopælspligt og så ligger det i landzonen, så den kæmpestore grund kan ikke udstykkes.

Den nuværende ejer købte ifølge tingbogen sommerhuset for knap 6 millioner kroner i 2001. Hvem ejeren er, afslører de offentlige registre til gengæld ikke. Der er nemlig tale om en person med navne- og adressebeskyttelse.

Læs også: Disse kommuner er bedst til at tiltrække børnefamilier

Ifølge Ekstra Bladet er der dog tale om den såkaldte eventkonge, Peter Bindner, som i slutningen af februar blev begæret personligt konkurs. Kurator i konkursboet er Cathrine Wollenberg Zittan fra Kammeradvokaten Poul Schmith, og hun bekræfter over for avisen, at sommerhuset er blevet krævet solgt.

– Ja. Når man er begæret konkurs, så er det klart, at man ikke kan råde over sådanne aktiver, siger Cathrine Wollenberg Zittan til Ekstra Bladet.

Kan overtage historisk førsteplads

Hvis ferieboligen bliver solgt til noget nær den svimlende udbudspris på 80 millioner kroner, kan det uden særlig meget konkurrence gå hen at blive den største sommerhushandel nogensinde på det danske boligmarked.

Ifølge Boliga  stammer den handel, der lige nu holder førstepladsen, fra 2021, hvor en feriebolig helt ned til vandet på Østerled i Tisvildeleje blev solgt for kanp 44,1 millioner kroner.

Der heller ikke megen konkurrence at hente fra det næstdyreste sommerhusudbud på markedet lige nu, som er en næsten 300 kvadratmeter stor feriebolig længere oppe af kysten ved Udsholt Strand, som er til salg for 45 millioner kroner – tæt på halvt så meget.

For nylig blev Jyllands dyreste sommerhus sat ned i pris, så huset nu koster 22 millioner kroner.

Se Danmarks dyreste sommerhus til salg her.