Borgmester i Halsnæs Kommune Steffen Jensen (til venstre) og direktør i Bovieran Lars Jacobsen underskriver købsaftalen. Foto: PR.
Borgmester i Halsnæs Kommune Steffen Jensen (til venstre) og direktør i Bovieran Lars Jacobsen underskriver købsaftalen. Foto: PR.

Bovieran skal bygge et nyt seniorbofællesskab i Hundested. Her har en grund ved Storebjerg været i offentligt udbud, og nu har Halsnæs Kommune indgået købsaftale med Bovieran, som vil stå for byggeriet af 60 seniorboliger. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

– Vi ved, at der i de kommende år vil være en markant stigning i andelen af vores ældre borgere. Samtidig oplever vi generelt set efterspørgsel på boliger i kommunen. Derfor er der behov for flere og forskelligartede boligformer. Med salget af Storebjerggrunden kan vi nu sikre flere attraktive boliger i Hundested til vores ældre, og det vil på sigt frigøre andre typer af boliger til de yngre generationer, udtaler borgmester i Halsnæs Kommune, Steffen Jensen (S).

Selvom aftalen er underskrevet, kan Boverian endnu ikke sætte spaden i jorden til det kommende seniorbofællesskab. Der skal nemlig først udarbejdes en lokalplan for området.

Byggeriet forventes derfor først at gå i gang i 2024. Ifølge direktør i Bovieran, Lars Jacobsen, er der ellers noget, der tyder på, at der er et stort behov for netop seniorboliger i Halsnæs Kommune.

– Da vi etablerede et Bovieran seniorbofælleskab i Frederiksværk i Halsnæs Kommune for et par år siden, blev vi overvældet af den store interesse, og vi fik meget hurtigt solgt alle andelsboligerne. Da vi så, at grunden ved Storebjerg i Hundested blev sat til salg af Halsnæs Kommune, var det oplagt for os at udarbejde et forslag og afgive tilbud på grunden. Vi er glade for, at Halsnæs Kommune valgte Bovieran. Så kan vi glæde endnu flere seniorer i kommunen med en tryg og aktiv seniortilværelse i et bofællesskab med omdrejningspunkt om den eksotiske vinterhave, udtaler Lars Jacobsen.