NCC skal renovere 236 boliger i Frederiksværk for Vores Bolig. Foto: NCC.
NCC skal renovere 236 boliger i Frederiksværk for Vores Bolig. Foto: NCC.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

NCC vinder hovedentreprise på i forbindelse med gennemførelse af en helhedsplan for Vores Boligs Afdeling 883 Halsnæs på Lathyrusvej, Vinderød Enghavevej, Rønnevej, Snerlevej og Syrenvej i Frederiksværk. Det skriver entreprenøren i en pressemeddelelse.

Renoveringen omfatter ifølge NCC 236 rækkehuse i et og to etager og i varierende størrelser. Tage og facader skal renoveres, mens vinduer og døre skal udskiftes. Der skal desuden installeres ny mekanisk udsugning i badeværelser.

– Afdeling 883 Halsnæs består af tre gamle afdelinger. Heraf er det to af de gamle afdelinger, der står for at blive renoveret. Det har været en meget lang proces indtil nu, og vi glæder os til at komme i gang med renoveringen. Det er et stort projekt, løbende over to år, og kræver derfor en masse logistik, samt genhusning af mange af vores beboere, udtaler Trine Feldstedt, der er formand for boligafdelingens bestyrelse..

– Thomas Bak, som er genhusningskonsulent ansat hos Vores Bolig, vil under hele processen være i tæt kontakt med beboerne og være deres tovholder og talerør, siger Trine Feldstedt.

LÆS OGSÅ: 51 SENIORBOLIGER I FREDERIKSVÆRK ER SOLGT

Helhedsplanen for 883 Halsnæs er udarbejdet af Totalrådgiver Nordic Office of Architecture i samarbejde med Rådgivende ingeniør Dines Jørgensen & Co og landskabsarkitekt Thing Brandt Landskab. Totalrådgiverteamet har bygherrens byggeledelse og fagtilsyn i udførelsesfasen. Domea.dk er byggeforretningsfører.

Renovering gennem helhedsplan

På Snerlevej skal NCC renovere en tæt-lav bebyggelse i ét plan med 100 boliger. Her skal taget skiftes og facader udkradses og omfuges. Der udføres 12 tilgængelighedsboliger med ny rumfordeling, køkken og bad. Herudover renoveres de resterende boligers badeværelser.

På Lathyrusvej skal facaderne nedrives og en ny skalmur opføres, ligesom isoleringen skal gøres tidssvarende. Vinduer og døre samt tag skiftes. 22 boliger udføres som tilgængelighedsboliger, med ny rumfordeling, køkken og bad. Beboere i de kommende tilgængelighedsboliger genhuses midlertidigt imens renoveringen står på i deres bolig.

LÆS OGSÅ: DISSE KOMMUNER ER BEDST TIL AT TILTRÆKKE BØRNEFAMILIER

– Renoveringsarbejdet skal nogle steder gennemføres, mens beboerne fortsat bor i deres hjem, og vi ved godt, at det er hårdt at leve i en bebyggelse, der bliver renoveret. Derfor tænker vi beboerne ind i vores løsninger, så vi generer dem mindst muligt undervejs; vi har fokus på at begrænse tung trafik i området, undgå ophobning af affald og bud på alternative bad- og toiletløsninger, mens badeværelser renoveres, siger Brian Hasfeldt, der er områdedirektør i NCC Buildings renoveringsenhed.

Boligområderne blev opført i slutningen af 1960’erne og begyndelsen af 1970’erne, og områderne renoveres nu igennem en helhedsplan, der er fremrykket af Landsbyggefonden i forbindelse med corona-pandemien.

Opgaven udføres som ét samlet projekt for både Lathyrusvej og Snerlevej i perioden medio 2023 til ultimo 2025. Ordren er på 155 millioner kroner.