Byggefirma bag 67 ejer- og lejeboliger i Ry

Byggefirmaet Jørgen Højberg har købt de sidste ledige arealer i Kildebjerg Ry ved Skanderborg med henblik på at bygge 67 ejer- og lejeboliger.

Byggefirmaet Jørgen Højberg skal bygge 67 nye boliger i Ry. Virksomheden har købt de sidste ledige arealer i udviklingsområdet Kildebjerg Ry.

– Vores projekt består af en kombination af ejer- og lejeboliger, fordi vi kan se, at der i Ry er behov for og efterspørgsel efter begge former. Samtidig vil boligernes størrelse spænde fra 90 til 130 kvadratmeter, og dermed kan vi tilbyde boliger, som matcher de individuelle boligbehov hos singler, par og børnefamilier. Den bredde vil være med til at sikre en mangfoldig beboerskare med de oplagte fordele, det giver, når boligerne står klar til indflytning, siger Jesper Højberg, medejer af Byggefirmaet Jørgen Højberg.

Byggefirmaet Jørgen Højberg er en familieejet virksomhed, der blev startet tilbage i 1996 og fokuserer på både opførelse og udlejning af boliger i Østjylland. Firmaet har gennem årene opført et stort antal lejeboliger i en række østjyske byer som Hørning, Sabro, Silkeborg, Skanderborg, Tranbjerg og Trige.

– Vi satser på at bygge kvalitetsboliger på attraktive placeringer, og vi har en lang tidshorisont, netop fordi vi selv står for udlejning af en stor del af boligerne, siger Jesper Højberg, der oplyser, at byggefirmaet satser på, at spaden kan sættes i jorden på Kildebjerg omkring årsskiftet 2023-24.

Første boliger klar i eftersommeren 2024

Byggefirmaet Jørgen Højberg har købt de sidste ledige arealer i Kirkebjerg Ry ved Skanderborg og bygger 67 nye boliger. Foto: PR.
Byggefirmaet Jørgen Højberg har købt de sidste ledige arealer i Kirkebjerg Ry ved Skanderborg og bygger 67 nye boliger. Foto: PR.

– Vi forventer, at de 67 boliger opføres i etaper, og de første vil være klar til indflytning i eftersommeren 2024. Vi forventer hurtigt salg og udlejning af de mange boliger, selvom boligmarkedet for tiden er presset blandt andet af den overordnede makroøkonomiske udvikling. For Skanderborg Kommune og i særdeleshed Kildebjerg Ry er så attraktive placeringer, at efterspørgslen vil fortsætte, siger Jesper Højberg.

– Vi er hele tiden på jagt efter gode placeringer, og vi fandt Kildebjerg Ry interessant af mange grunde. Det er vel ét af de mest attraktive boligområder i Østjylland, og samtidig kan vores projekt etableres som det sidste i området. Det betyder, at omgivelserne og faciliteterne er på plads, og at de kommende ejere og lejere ikke vil være omgivet af byggekraner og byggepladser i en årrække, som det ofte er tilfældet ved boligprojekter på bar mark, understreger Jesper Højberg.

Projektet med 67 boliger vil blive firmaets største projekt til dato. Det hidtil største omfattede 47 boliger, som aktuelt er ved at stå færdige i Sabro.