Kulturporten i Farum med 90 nye lejligheder, beboercafé og parkeringskælder. Visualisering: PLH Arkitekter.
Kulturporten i Farum med 90 nye lejligheder, beboercafé og parkeringskælder. Visualisering: PLH Arkitekter.

Kulturporten i Farum er tegnet af PLH Arkitekter med Ingholt Consult som ingeniør. Nu er entreprenøren også fundet. Projektet skal opføres af Raundahl & Moesby.

– Med vores specialenhed Teknik & Design og muligheden for at trække på de stærkeste fagkompetencer på tværs i virksomheden er det med de helt rette konstruktionsprincipper lykkedes os at lande dette spændende projekt, udtaler projektudviklingsdirektør hos Raundahl & Moesby, Morten Jensen, i en pressemeddelelse.

Byggeriet Kulturporten vil rumme i alt 90 lejligheder med to, tre, fire eller fire værelser. Alle boliger udstyres med en altan, der bliver orienteret mod de grønne omgivelser og kulturhuset. Ud mod Frederiksborgvej og Stavnsholtvej etableres støjafskærmende altaner.

Desuden vil bebyggelsen indeholde en beboercafe og en 2.900 kvadratmeter stor parkeringskælder.

LÆS OGSÅ: PLAN FOR BOLIGER OG BUTIK I FARUM I HØRING

Den nye bebyggelse skal leve op til alle de funktions- og kvalitetskrav, som Furesø Kommune har opstillet som succeskriterier for at tilføre området både arkitektonisk, bæredygtig og boligmæssig kvalitet.

Som projektudvikler og bygherrerådgiver står Sophienberg Gruppen sammen med bygherren Dades og Nrep står bag projektet.

– Vores mål er altid at udvikle gode og økonomisk sunde projekter med høj arkitektonisk værdi. Derfor stiller vi også høje krav til vores samarbejdspartnere. Vi kan derfor glæde os over, at det er entreprenørvirksomheden Raundahl & Moesby, der skal bygge Kulturporten. Det har i denne tidlige fase været et rigtigt godt forløb, præget af en gensidig god forståelse, så vi ser frem til et fortsat godt samarbejde, udtaler direktør Michael E. Birk fra Sophienberg Gruppen.

Byggeriet skal certificeres til DGNB Guld. Efter planen skal projektet være færdigbygget i begyndelsen af 2025.

De står bag projektet

Bygherre: Dades repræsenteret ved NREP
Projektudvikler og bygherrerådgiver: Sophienberg Gruppen
Totalentreprenør: Raundahl & Moesby
Arkitekt: PLH Arkitekter
Ingeniør: Ingholt Consult