Havnepark i Hadsund får fem fondsmillioner. Foto: PR.
Havnepark i Hadsund får fem fondsmillioner. Foto: PR.

Planer om en levende havnepark ved brolandingen i Hadsund er kommet et gevaldigt skridt nærmere. Det skriver Mariagerfjord Kommune i en pressemeddelelse.

Ifølge kommunen har Ny Carlsbergfondet og Realdania har valgt at støtte projektet med 5 millioner kroner.

Borgmester Mogens Jespersen (V) jubler over, at de pengestærke fonde netop peger på Hadsund, som et af Danmarks mest spændende steder at investere i levende byrum. Og der er ikke meget nordjysk ydmyghed over armbevægelserne. Projektet skal ifølge Mariagerfjord Kommune danne skole for arkitekter og byplanlæggere fra nær og fjern.

– Det er dejligt, at Ny Carlsbergfondet og RealDania ser, at Hadsund med sin enestående beliggenhed ved Mariagerfjord har nogle unikke muligheder, der bare ligger og venter på at blive udnyttet. Jeg er sikker på, at en havnepark, som binder byen og fjorden sammen, bliver en stor attraktion for byens borgere og de mange turister, der lægger vejen forbi Hadsund, udtaler Mogens Jespersen.

Fondenes støtte vækker også begejstring hos Hadsund Håndværker- og Borgerforening, der har været lokal bannerfører for Havneparken i Hadsund.

– Vi har store ambitioner med havnefronten, så er vi er selvfølgelig glade for, at vi får gavmild støtte til føre dem ud i livet. Nu skal vi konkretisere planerne i tæt samarbejde med både frivillige og fagfolk, så vi får en havnepark, der løfter hele byen, siger Karen Østergaard fra Hadsund Håndværker- og Borgerforening.

Ud over fondsstøtten på 5 millioner kroner skal Mariagerfjord Kommune bidrage til Havneparken med 5 millioner kroner.

– Mon ikke Havneparken i hjertet af Hadsund vil gøre byen endnu mere interessant for tilflyttere og virksomheder og sætte ekstra turbo på byens blomstrende iværksættermiljø. Det tror jeg, udtaler Mogens Jespersen.

Det samlede budget for Havneparken i Hadsund er 13 millioner kroner. De sidste 3 millioner kroner skal skaffes via fonde og puljer.