AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

I marts stod Himmerland Boligforenings nyeste afdeling på Ny Havnevej ved Mariager Fjord klar til indflytning. Og Nordjyllands største boligforening har mod på mere alment byggeri i kommunen. Det skriver boligforeningen i en pressemeddelelse.

– Naturligvis spiller det positivt ind, at vi takket være et fint samarbejde med den lokale Danbolig-mægler har oplevet et udlejningstempo, der er betydeligt hurtigere end i Aalborg, hvor vi har de største erfaringer med almene boliger. Men det hører bestemt også med til billedet, at vi hele vejen igennem planlægnings- og byggeprocessen har haft et virkelig godt og tillidsfuldt samarbejde med kommunens medarbejdere, udtaler direktør Ole Nielsen, Himmerland Boligforening.

I boligforeningen var man lidt i tvivl om, hvorvidt Mariager ville være klar til så mange lejeboliger på én gang, men enhver uro er gjort til skamme.

– Vi havde en forhåbning om, at de 30 nye lejeboliger med blandt andet saltcentret, veteranjernbanen, lystbådehavnen og Mariager Strandpark som nærmeste naboer ville have appel til eksempelvis beboere i ældre parcelhuse i og omkring Mariager og det holdt stik. Fordi der hidtil måske ikke har været et tilstrækkelig attraktivt lejeboligtilbud i Mariager, er mange blevet boende 20-30 år eller længere i deres parcelhuse. Dermed er udbuddet af de lidt billigere huse, som ville egne sig rigtig godt til en yngre målgruppe, blevet holdt ude af boligmarkedet, udtaler Ole Nielsen.

– En konsekvens af det har for Mariager været, at der ikke er flyttet så mange unge til byen, som man kunne drømme om. I den sammenhæng er det godt at se, at vores byggeri efter alt at dømme medvirker til, at ældre og lidt billigere parcelhuse kommer i spil og at vi dermed er med til at sikre, at yngre familier og familier med børn flytter til Mariager, fordi udbuddet af parcelhuse er steget i kraft af det nye almene byggeri.

Han er ikke i tvivl om, at blandt andre unge par vil søge til Mariager.

Himmerland Boligforening har i forbindelse med etablering af de 30 almene boliger har samarbejdet med murer- og entreprenørfirmaet Lars Pedersen & Søn. Parterne arbejder sammen om flere projekter. Blandt andet skal de sammen opføre 250-300 almene boliger i Støvring i tilknytning til det kommende sundhedshus, som også bygges af Lars Pedersen & Søn.

– Vi er i fællesskab i gang med at udvikle projekter i Støvring, St. Restrup og Fjellerad – og med baggrund i det aktuelle byggeri lige ud til fjorden er vi bestemt ikke blege for at give os i kast med et nyt projekt i Mariagerfjord Kommune. Ud fra den interesse, der har været for vores nye byggeri, tror vi på, at behovet er til stede – og vi er klar, udtaler Ole Nielsen.