Lærernes Pension bag over 300 nye lejligheder i Randers

Over de næste år opfører Lærernes Pension 306 nye lejligheder i Sporbyen i Randers. Projektet forventes at stå færdigt i 2025.

Lærernes Pension står bag et nyt boligprojekt med 306 lejligheder i Sporbyen i Randers. De nye lejligheder bliver opført i Engkvarteret, der er ét af Sporbyens fem nye kvarterer, skriver pensionsselskabet i en pressemeddelelse.

Bag SporbyenScandia står et investorteam bestående af Profilsystemer ved Steen Jørgensen samt Agat Ejendomme, som dog ønsker at sælge sin del af udviklingsområdet.

Det tidligere fabriksområde strækker sig over et areal på 22 hektar, og det er i fuld gang med at blive omdannet fra den tidligere togfabrik til en ny bydel med boliger, kultur, erhverv og butikker.

Engkvarteret vil ifølge Lærernes Pension bestå af i alt 306 lejligheder fordelt på 10 punkthuse, og der vil være både et-, to- og treværelses lejligheder. De kommende boliger vil blive certificeret til DGNB Guld.

“Punkthusene opføres forskudt af hinanden, så flest mulige lejere får udsigt over Randers Fjord og alle boligerne vil have egen terrasse eller altan. Der anlægges desuden et rekreativt område med legeplads samt vild natur i hele kvarteret”, skriver pensionskassen.

– Det er først og fremmest en god og langsigtet investering, og lige så vigtig er det, at vi igen stiller krav til bæredygtighed ved at gå efter, at Engkvarteret bæredygtighedscertificeres med DGNB Guld og lever op til Bygningsreglementets lavenergiklasse. Ligeledes har vi et stort fokus på den sociale dagsorden, som blandt andet omfatter lærlinge og praktikanter på byggepladsen og inddragelse af lokalområdet, udtaler ejendomsdirektør i Lærernes Pension, Henrik Walther Mogensen, i pressemeddelelsen.

Byggeriet går i gang i august 2023 og de 306 lejligheder forventes efter planen at være klar til indflytning i løbet af 2025, fordelt over tre etaper, oplyser Lærernes Pension.