Indehaver af JNJ Ejendomme, Jacob N. Jacobsen, og indehaver af Ejendomsselskabet H+H, Jakob Rømsgaard køber grund til boliger i Ny Blåkilde-området i Hobro.
Indehaver af JNJ Ejendomme, Jacob N. Jacobsen, og indehaver af Ejendomsselskabet H+H, Jakob Rømsgaard køber grund til boliger i Ny Blåkilde-området i Hobro.

Mariagerfjord Kommune har netop solgt sin del af Ny Blåkilde-området til to lokale investorer. Det er indehaver af JNJ Ejendomme, Jacob N. Jacobsen, og indehaver af Ejendomsselskabet H+H, Jakob Rømsgaard, der har købt den unikke fjordgrund på ikke mindre end 11.720 kvadratmeter. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Ny Blåkilde tager udgangspunkt i den internationalt anerkendte arkitekt og byplanlægger Jan Gehls vision om en moderne landsby nær skoven, fjorden og midtbyen. Desuden er Holstebro-virksomheden Atra Arkitekter involveret i udviklingen af området.

Borgmester Mogens Jespersen er begejstret over udsigten til, at en ny spændende bydel snart bliver en realitet.

– Ny Blåkilde har et enestående potentiale og jeg er glad for, at Jacob N. Jacobsen og Jakob Rømsgaard ser perspektiverne i Jan Gehls tanker og ønsker at investere i Hobros udvikling. Ny Blåkilde vil give hele byen et kæmpe løft og jeg er glad for, at det er lokale kræfter, der både kan og vil udvikle området, siger borgmesteren.

Grunden er omfattet af en lokalplan for et 55.000 kvadratmeter stort område, hvor der samlet set må bygges 23.600 kvadratmeter i to-fire etager. Ovenpå den eksisterende bygning, Blåkildevej 17, må der dog bygges i op til seks etager. Området som helhed er udlagt til rækkehuse og etageboliger, ligesom der må bygges en mindre del erhverv.

Ny type boliger i Hobro

Ifølge Jacob N. Jacobsen og Jakob Rømsgaard vil de både opføre ejerboliger og lejeboliger på grunden.

– Det er sjældent, at vi får chancen for at bygge så smukt som her. Det er helt unikt, at man kan bo ved både fjorden og skoven og så blot et stenkast fra bylivets mange muligheder for oplevelser på kulturkajen og i gågaden. Det er jeg sikker på, at mange har lyst til uanset om de vil leje eller eje deres bolig, siger Jacob N. Jacobsen.

– Vi synes det er spændende at bygge en ny type boliger centralt i Hobro, hvor man mødes og kommer hinanden mere ved end i et traditionelt boligområde. Det vil skabe liv mellem husene og forhåbentligt stimulere udviklingen af både byen og havnen, tilføjer Jakob Rømsgaard.

De nye ejere af den attraktive fjordgrund forventer at tage første spadestik til boligerne straks i det nye år.