Lejerbo Randers vil bygge 32 almene boliger i form af rækkehuse i Harridslev. Visualisering: Arkitektfirmaet Nord.
Lejerbo Randers vil bygge 32 almene boliger i form af rækkehuse i Harridslev. Visualisering: Arkitektfirmaet Nord.

På det grønne område mellem Korshøjskolen og Rønnevej i Harridslev kan byggeriet af 32 nye almene boliger snart gå i gang. I hvert fald har byrådet i Randers den 27. november 2023 givet en endelig godkendelse af projektet med en samlet pris på 67 millioner kroner.

De nye boliger har ifølge kommunen været på tegnebrættet siden 2021, hvor byrådet for første gang prioriterede et forslag fra Lejerbo Randers om at opføre almene boliger på stedet.

Sidste år købte Lejerbo den godt 9.000 kvadratmeter store grund af Randers Kommune, og i foråret godkendte byrådet projektet, der har et samlet bruttoetageareal på 2.990 kvadratmeter. Siden da er der ændret lidt på boligernes størrelse, og derfor har byrådet nu behandlet sagen igen.

De nye boliger får en varierende højde på 1-1½ etager og med en placering lige ved siden af skolen. Målgruppen er børnefamilier.

Bebyggelsen indrettes med fire boliger med to værelser på i alt 70 kvadratmeter, 14 boliger med tre værelser på i alt 91 kvadratmeter og 14 boliger med fire værelser på i alt 102 kvadratmeter.

Den gennemsnitlige beregnede husleje for boligerne forventes nu at komme til at ligge på 1.097 kroner per kvadratmeter årligt eksklusive forbrug. For en bolig på 91 kvadratmeter svarer det til en månedlig husleje på godt 8.300 kroner eksklusive forbrug.

Lejerbo Randers har udviklet projektet i samarbejde med Arkitekfirmaet Nord og DAI.