Store erhvervsmæglere vil samarbejde om data i erhvervsmæglerbranchen

Syv store erhvervsmæglere indgår nyt samarbejde, der skal skabe gennemsigtighed på markedet for erhvervs- og investeringsejendomme i Danmark.

En række førende erhvervsmæglere har netop meldt ud, at det skal være slut med forskellige opgørelser og estimater for transaktionsvolumener på markedet for erhvervs- og investeringsejendomme i Danmark.

Bag samarbejdet står EDC Erhverv Poul Erik Bech, CBRE, Colliers, Engel & Völkers, Newsec, Nordicals og Savills, som har arbejdet på at indføre en koordineret tilgang til at opgøre transaktionsvolumen.

Det skriver EDC Erhverv Poul Erik Bech i en pressemeddelelse.

– Forskellige platforme og aktører på erhvervsejendomsmarkedet har historisk meldt forskellige transaktionsvolumener ud. Det er sket med manglende retningslinjer for, hvad volumenen egentlig består af. Det betyder, at dem med de hurtigste udmeldinger eller højeste volumener historisk har fået megen taletid på et datagrundlag, der i værste fald kan have vildledt investorerne, udtaler Poul Erik Bech.

Aktørerne i det nye branchesamarbejde er blandt andet blevet enige om, hvilke typer af ejendomme, der fremover skal indgå i opgørelserne, for at give det mest retvisende billede for aktiviteten på ejendomsinvesteringsmarkedet.

LÆS OGSÅ: MARKANT FALD I TRANSAKTIONSVOLUMEN PÅ EJENDOMSMARKEDET I 2023

– Vi for eksempel blevet enige om at frasortere interne handler, aktiver fra landbrug, spildevandsanlæg og vindmøller. Opgørelserne kendetegnes derfor ved at inkludere transaktioner direkte fra os involverede rådgivere, da vi har de bedste forudsætninger for at validere handlernes kvalitet og berettigelse i forhold til at indgå i opgørelserne, udtaler Joseph Alberti, Head of Research, EDC Erhverv Poul Erik Bech.

Kvalitetsstempel indikerer branchedata

For tydeligt at indikere, hvornår analyser om transaktionsvolumen i Danmark baserer sig på branchens koordinerede data, vil udmeldinger fra aktørerne fremover være mærket med et kvalitetsstempel.

Samarbejdet begrænser sig til, at det er metoden for indmelding og anvendelse af dataene, som er standardiseret, og der er derfor ikke nogen grænser for, hvor mange professionelle erhvervsmæglere, der kan tilmelde sig.

Derudover vil de månedlige, kvartalsmæssige og årlige transaktionsvolumener blive udsendt centralt og bredt som pressemeddelelser. Det står de indmeldende aktører frit for at analysere og kommunikere på baggrund af de koordinerede data.