Sundhedshus Sæby får ny adresse – så folk kan finde det

Region Nordjylland har fundet en løsning på brugernes bøvl med at finde frem til Sundhedshus Sæby via GPS. Sundhedshuset får ny adresse per 1. januar 2020, uden der bliver rokket ved en mursten på huset.

Folk har ualmindeligt svært ved at finde vej til Sundhedshus Sæby via GPS. Derfor har bestyrelsen for huset i samråd med klinikkerne, der bor til leje i huset, nu besluttet, at sundhedshuset skal skifte adresse. Det skriver Region Nordjylland i en pressemeddelelse. Fra den 1. januar 2020 vil huset ikke længere ligge på Sæbygårdvej 31, men på Stygge Krumpens Vej 4, oplyser regionen.

Bestyrelsesformand Jørgen Rørbæk Henriksen (S) forklarer i pressemeddelelsen, at baggrunden for adresseændringen er, at de af husets lejere med brugere og patienter, der ikke er stedkendte i Sæby, næsten dagligt oplever, at folk kommer for sent til deres aftaler, fordi deres GPS har ledt dem til bagsiden af huset eller et helt andet sted hen.

– Det synes vi ikke er særligt hensigtsmæssigt for hverken klinikkerne eller deres patienter og brugere, og derfor har vi været i dialog med Frederikshavn Kommune om løsningsmuligheder. Den mindst besværlige men ret geniale løsning har været at skifte husets vejnavn – og det har lejerne i huset heldigvis bakket op om, udtaler Jørgen Rørbæk Henriksen, regionsrådsmedlem og formand for bestyrelsen i Sæby Sundhedshus I/S.

Adresseændringen skulle betyde, at borgere fremadrettet vil blive vist direkte til sundhedshusets hovedindgang.

Forsinkelser påvirker klinikkernes dagligdag

Rent praktisk betyder adresseændringen, at der skal tilrettes hjemmesider, informationsmateriale og flere andre ting, men det vigtigste er, at brugere og patienterne kan finde vej til deres aftaler.

Det fremhæver øjenlæge og indehaver af Øjencenter Nord, Henrik Vorum. Patienter til denne klinik kommer typisk fra hele Nordjylland, så de har virkelig mærket konsekvenserne af GPS-bøvlet.

– Vi håber virkelig, at det er slut med patienter, der fortvivlede og forpustede kommer for sent til deres aftaler, for det er synd for dem. Samtidig er det meget upraktisk for os, fordi det forsinker hele dagsprogrammet for os, siger øjenlæge Henrik Vorum.

Sundhedshus Sæby rummer følgende funktioner, der altså skifter adresse fra 1. januar 2020:

  • Frederikshavn Kommune – Sundhedscenter og Træningscenter
  • Region Nordjylland – jordemoderkonsultation
  • Øjencenter Nord
  • Din Kørende Høreklinik
  • Fodterapeut Marianne Frederiksen
  • Psykolog Gunner Svendsen