Ole Nielsen, direktør i Himmerland Boligforening. Foto: PR.
Ole Nielsen, direktør i Himmerland Boligforening. Foto: PR.

Himmerland Boligforening har indgået rammeaftale med seks rådgivere for perioden 2023-2027. Det fremgår af en pressemeddelelse fra den almene boligforening, der er en af Jyllands største almene boligorganisationer med cirka 7.500 lejemål fordelt på familieboliger, ungdomsboliger og seniorboliger i og omkring Aalborg, i Skørping og i Mariager.

Brix & Kamp, Cowi og Norconsult er blevet genvalgt, mens Dai, Erik Arkitekter og P+P Arkitekter er nye rådgivere for boligorganisationen.

Rammeaftalen omfatter teknisk rådgivning og bistand i forbindelse med Himmerland Boligforenings nybyggerier og renoveringsopgaver, hvor det over de fire år næppe er urealistisk, at der vil være arbejder i størrelsesordenen 450 millioner kroner, oplyser Himmerland Boligforening.

LÆS OGSÅ: HIMMERLAND BOLIGFORENING BYGGER BÆREDYGTIGE BOLIGER I DET ØSTLIGE AALBORG

– Vi har igennem det seneste årti investeret betydeligt i renovering og nybyggeri i både det østlige Aalborg og Vestbyen. Med flere end 7.500 boliger i Aalborg og en række andre nordjyske byer vil der dog fortsat være ganske mange vedligeholdelsesprojekter, ligesom vi som altid har nye projekter på vej, udtaler direktør Ole Nielsen, Himmerland Boligforening.

– Vi oplever, at stadig flere gerne vil bo hos os. Derfor er der brug for, at vi bygger mere af det, vi er kendt for, så vi kan sikre gode, betalelige boliger til alle, også når vi er et godt stykke inde i det kommende årti. Derfor er vi gang med at planlægge nye boliger – blandt andet i Sofiendal Enge i det sydlige Hasseris, i demonstrationsprojektet Green Hub House i det østlige Aalborg, flere steder i Skørping, i Støvring Ådale og i Aalborgs oplandsbyer Godthåb, St. Restrup, Frejlev og Fjellerad. For nylig har vi afsluttet et spændende projekt i Mariager og også der tager vi gerne hul på nye byggerier, uddyber han.

Himmerland Boligforening har i forbindelse med indgåelsen af rammeaftalen frem til 2027 hovedsageligt været på udkig efter partnere, der kan påtage sig opgaven som totalrådgiver. Dog forventer man, at der også vil også være enkelte rene arkitekt- eller ingeniøropgaver under rammeaftalen.

LÆS OGSÅ: HIMMERLAND BOLIGFORENING KLAR MED ALMENE BOLIGER I SOFIENDAL ENGE I 2025

Ole Nielsen oplyser, at når der foreligger konkrete opgaver i totalrådgivning under rammeaftalen, vil disse komme i miniudbud blandt de seks virksomheder.

– De rådgivertilbud, der ligger til grund for rammeaftalen, er blevet evalueret i henhold til tildelingskriteriet “bedste forhold mellem pris og kvalitet”. I det hele taget har vi et stærkt fokus på, at vores beboere – uanset om der er tale om renovering eller nybyggeri – får mere for pengene. Den tankegang vil også være fremherskende, når vi under rammeaftalen går i gang med nye projekter, der endnu en gang vil gøre os til en af regionens betydelige bygherrer, siger Ole Nielsen.