Selmer Gruppen bygger 90 boliger på Moldevej i Vejle.
Selmer Gruppen bygger 90 boliger på Moldevej i Vejle.

Selmer Gruppen skal bygge omkring 90 private lejeboliger lige nord for det nye grønne område ”Toppen af Nørremarken”. Lokalplanen for projektet blev for nylig vedtaget.

Der skal både bygges rækkehuse i en og to etager samt punkthuse i fire etager. Størrelserne på boligerne bliver på mellem 60 og 100 kvadratmeter, og vil på denne måde være til gavn for både enlige, børnefamilier og seniorer, skriver Selmer Gruppen i en pressemeddelelse.

Ifølge ejendomsudvikleren er ambitionen , at det nye boligområde på Nørremarken skal binde det ”gamle” og det nyere boligområde tættere sammen. Byggeriet vil indeholde en grøn kile med flere interne stiforløb, så vil projektet kommer til at fungere som bindeled mellem de omkringliggende boligområder og Nørremarkens nye rekreative værested, lyder det.

– Vi er gået meget målrettet efter at blive en del af udviklingsplanen for området. Det er vi af flere årsager. Området skiller sig positivt ud fra mange af de øvrige udviklingsprojekter, vi arbejder med. Det gør det ved, at man her får et etableret bymiljø og velfungerende grønt område som nabo fra start, hvilket har stor betydning for, hvor attraktivt det bliver for fremtidige beboere at bosætte sig her, lyder det fra Selmer Gruppens medindehaver, Jesper Norup, i meddelelsen.

Dennis Grünberger, direktør og indehaver af Selmer Gruppen udtaler, at forløbet med Vejle Kommune har været meget tilfredsstillende.

– Vi har været meget tilfredse med det forløb, der har været fra afgivelse af vores tilbud og frem til den lokalplan der nu er vedtaget af Vejle byråd. Processen har været præget af den gode dialog, og har endnu engang bevist at vi kan løfte denne slags projekter, udtaler Dennis Grünberger.

Ambitioner og udvikling i Trekantområdet

Det bliver koncernens eget byggeselskabet Selmer Byg, der skal opføre det nye byggeri, og vil derfor i de kommende måneder opstarte projekteringen.

I forrige uge kunne Selmer Byg i øvrigt afholde rejsegilde på selskabets til dato største boligprojekt, nemlig ved Constantiavej i Hedensted, som omfatter i alt 158 boliger og et fælleshus.

Projektet rummer blandt andet også et seniorbofællesskab, Raunsborg Parken, der udover 42 boliger, også indeholder orangeri, petanquebane og andre fællesskabende aktiviteter og tilbud til beboerne.

Selmer Gruppen og Selmer Byg er udover det store projekt i Hedensted blandt andet også i gang med 98 nye boliger i Billund og 42 boliger i Christiansfeld og har flere projekter på vej.

Byggeriet af det nye projekt på Nørremarken forventes at forløbe over 18-20 måneder, og hele projektet forventes at stå færdigopført medio 2025.